Aquest dijous 19 de gener, homenatge a Maria Àngels Rosell
L'acte, organitzat per l'Associació de Dones Adrianes, tindrà lloc a les 18.00 hores, a la Biblioteca Font de la Mina
Redacción - 18/01/2017 16:17
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=14064

Aquest dijous, 19 de gener a les 18.00 hores, l'Associació de Dones Adrianes organitzarà un homenatge a la fundadora de l'entitat Maria Àngels Rosell, morta el passat mes de maig de 2016.

L' alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, participarà en l'acte que tindrà lloc a la Biblioteca Font de la Mina, i que consistirà en la projecció d'un muntatge de vídeo amb diferents intervencions de persones que van conèixer a l'homenatjada tant en l'àmbit personal com professional. Tancarà les intervencions l'actriu Montserrat Carulla amb una aportació a la figura de Rosell.

Maria Àngels Rosell va ser la fundadora de l'escola bressol Belendai del Camp de la Bota, destinada als fills i filles de dones gitanes. L'any 1983 es va convertir en regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Adrià i va impulsar el Casal de la Dona, un dels primers serveis d'atenció a les dones de Catalunya. Quan va deixar l'Ajuntament va continuar treballant a la Mina, on l'any 2001 va fundar l'Associació de Dones de la Mina, Adrianes, amb l'objectiu de promoure la transformació del barri a través de la participació de les dones. Va col.laborar activament en la plataforma d'entitats de la Mina i en moltes altres iniciatives del barri i del municipi. L'any 2010 el president de la Generalitat li va lliurar la medalla al treball Francesc Macià.