Badalona activa el Pla Municipal d’Emergències per Contaminació Marina a causa del trencament del col·lector de Llevant

Redacción - 26/01/2017 14:23
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=14109

L'Ajuntament de Badalona ha activat el Pla Municipal d'Emergències per Contaminació Marina a causa del trencament del col·lector interceptor de Llevant a l'alçada de la platja de la Mora. Atesa la importància i la previsió de durada de l‘abocament d'aigües residuals que s'ha produït, els tècnics de Medi Ambient i de Protecció Civil l'han activat en fase d'emergència. El Pla contempla la prohibició del bany i el tancament parcial de les platges i les zones de bany afectades.

El recent temporal que va patir el litoral badaloní va provocar el passat dia 22 danys importants en el col·lector de Llevant, la infraestructura que porta les aigües residuals de Badalona i Montgat cap a la depuradora de Sant Adrià de Besòs per al seu tractament. Després que els serveis tècnics de l'Ajuntament detectessin la incidència, es va procedir a l'inici de les obres per reparar els danys tal com va acordar d'urgència les administracions públiques implicades.

L'episodi de contaminació de les aigües marines es donarà per finalitzat quan els resultats de les anàlisis de control de l'aigua tornin als seus nivells normals. Mentrestant continuarà activat el Pla Municipal d'Emergències i es manté la prohibició de bany i d'accés a les zones afectades.

Des del dia 23 de gener, just l'endemà del trencament del col·lector, equips tècnics coordinats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que és l'administració responsable del manteniment, treballen les 24 hores del dia per poder desviar les aigües residuals del tram afectat del col·lector. S'està actuant per resoldre la situació en el termini més breu possible. L'Ajuntament de Badalona demana disculpes per les molèsties que aquests treballs puguin ocasionar al veïnat i agraeix la col·laboració ciutadana.