El 23 de març és la data límit de sol·licitud per a les parades de roses i llibres de la Fira de Sant Jordi 2017

Redacción - 17/03/2017 06:55
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=14346

El termini de presentació de sol·licituds per a la instal·lació de parades de venda de roses o de llibres per a la Diada de Sant Jordi 2017 a Badalona finalitza el pròxim 23 de març. Aquest termini afecta tant a les parades que formin part de la Fira de Sant Jordi situada a Francesc Layret, com a aquelles que es vulguin instal·lar en altres punts de la ciutat.

Les sol·licituds s'han de presentar a l'edifici municipal El Viver, o a les oficines municipals de districte, amb concertació de cita prèvia. Per demanar-la cal entrar a la pàgina web de l'Ajuntament de Badalona, http://www.badalona.cat- cita prèvia i buscar el tràmit corresponent o trucar al telèfon 93 483 29 25.

Seguint amb la idea promoguda l'any passat, la Fira de Sant Jordi de Badalona d'enguany vol destacar el paper de la cultura com a eix vertebrador de la ciutat i fomentar la participació en la Diada de les entitats culturals. En les parades intal·lades al llarg del carrer Francesc Layret, també tindran un lloc destacat els comerços que venguin productes propis de Sant Jordi, així com les entitats de caràcter solidari.
La Fira vol tenir uns criteris de participació transparents i clars, amb la cultura com element destacat. S'entén que la Diada de Sant Jordi ha de ser un aparador i una oportunitat per donar a conèixer les activitats que desenvolupen les entitats de Badalona i els comerços de la ciutat. Les parades de la Fira de Sant Jordi no seran l'únic reclam de la jornada a Badalona. Com cada any, hi haurà també la Fira del Llibre a la plaça de la Vila, que enguany arriba a la seva 37a edició. Allà els llibreters de la ciutat ofereixen les principals novetats i els grans clàssics del món editorial.

Per tal d'assegurar que la Fira de Sant Jordi es desenvolupa de manera adequada i respectuosa amb el veïns, l'Ajuntament de Badalona regeix uns criteris i demana una sèrie de requisits que permeten assegurar el bon desenvolupament de la jornada i faciliten la distribució de les parades al llarg del carrer de Francesc Layret.

Criteris per participar a la Fira
Per participar a la Fira de Sant Jordi 2016 hi ha 3 criteris:
1) Que siguin entitats que fomentin i promocionin la cultura tradicional catalana, des de les vessants literària i de cultura popular
2) Que siguin comerços que venguin llibres, flors, o altres productes singulars que tenen a veure amb els símbols de la diada, i que es resumeixen amb els productes del gremi de pastissers (coques i pastissos propis de la Diada de sant Jordi)
3) Entitats de caràcter solidari

Requisits per a entitats o comerços
Les entitats o comerços que vulguin participar a la Fira de sant Jordi han de tenir en compte els següents requisits:
1) Han de tenir la seva seu i desenvolupar la seva activitat a Badalona
2) Les entitats han d'estar registrades en el registre d'entitats de l'Ajuntament de Badalona

Respecte a les parades que no formin part de la Fira de Sant Jordi i que estaran distribuïdes per tota la ciutat, l'Ajuntament atorgarà un únic emplaçament per titular, tret dels centres escolars, entitats, floristeries i llibreries. L'horari de venda serà de 9 del matí a les 9 del vespre. Els titulars hauran de tenir les instal·lacions i els seus voltants en les degudes condicions de neteja, salubritat i seguretat. En finalitzar tenen l'obligació de recollir les deixalles en bosses de plàstics que caldrà dipositar als contenidors corresponents. No es podran instal·lar parades de roses a menys de 100 metres de floristeries i centres de venda similars. En tractar-se d'una activitat comercial, està subjecta a la taxa corresponent pels negocis privats. Les entitats queden exemptes del pagament d'aquestes taxes.

La plaça de la Vila i la zona del passeig Marítim queden excloses de l'atorgament de llicències. Així mateix, per evitar l'excés de punts de venda i fer més viable l'ús dels espais, els indrets següents tenen restringida l'autorització de llocs de venda:
- carrer Francesc Layret
- plaça de Pompeu Fabra i plaça de l'alcalde Xifré
- passeig de la Salut
- plaça de la Plana
- passeig de la Rambla