La Plataforma Badalona per la Pau condemna l'atac del Marroc contra els sahrauís

Redacción - 11/11/2010 23:02
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1465

La Plataforma Badalona per la Pau condemna l'assalt perpetrat per l'exèrcit marroquí al campament d'Agadym Izik, situat a les afores de Al-Aaiun, on 20.000 persones estaven acampades des de fa quatre setmanes, així com al propi Al-Aaiun, per reivindicar una millora de les condicions de vida.

Badalona per la Pau ha recordat, mitjançant un comunicat, que aquests atacs de les forces marroquines, d'extrema violència i brutalitat, formen part de la contínua repressió de la ciutadania saharauí, la qual reivindica legítimament la seva terra i l'exercici del dret a l'autodeterminació.

Badalona per la Pau ha destacat també l'obligació moral de l'Estat Espanyol com a mediador en aquest conflicte originat amb la cessió il·legal de les terres sahrauís al Marroc i, per tant, reclama que es prenguin totes les mesures que siguin necessàries per pressionar el govern marroquí.

La plataforma ha denunciat així que les autoritats marroquines han limitat la llibertat d'expressió i d'informació de diversos periodistes i que han impedit l'entrada a un eurodiputat espanyol, a tres diputats autonòmics i a dos periodistes, als que expressa la seva solidaritat.