El Club de Rem Mataró, clar protagonista del 13è Trofeu Ciutat de Badalona de Rem amb Llagut
31 tripulacions de 17 clubs es van enfrontar en la regata coneguda com La Llarga; en Juvenil Masculí el primer lloc va ser per la tripulació del club organitzador el Bétulo; destacats van ser els 3 segons llocs del C. Natació Badalona
Club Nàutic Bétulo - 06/06/2017 06:07
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=14720

El 13è Trofeu Ciutat de Badalona de Rem amb Llagut es va disputar el dissabte 3 de juny, al Club Nàutic Bétulo.

31 tripulacions de 17 clubs es van enfrontar en la regata coneguda com "La Llarga", perquè la distància és de 4000 m des del Bétulo al Port Marina Badalona i tornada, això es considera llarga distància si es compara amb les habituals de les competicions mediterrànies. Aquesta distància es fa entre 20 i 30 minuts de rem a un ritme d'unes 40 palades per minut.

A més dels tres clubs de la ciutat (Club Nàutic Bétulo, Club Natació Badalona i Rem Badalona) hi van participar els clubs catalans de rem com Premià de Mar, Mataró, El Balís, Palamós, Xon's Empuriabrava, Arenys de Mar, Panteres Grogues de Barcelona, Pescadors de Vilanova, RCN Tarragona, Cambrils. També 2 equips dels clubs francesos de Sète i Port La Nouvelle (Narbona) i 2 de Fuerteventura, Club Itxaso Atlántico i Herbania amb un total de 280 esportistes.

Tot el dia el temps va ser canviant, plugims, sol, ventades, encalmades però al moment de començar la regata el mar es va sumar a la festa del rem badaloní presentant mar plana i vent suau, d'aquesta manera els horaris de les 4 mànegues es van poder acomplir amb exactitud.

En tres de les quatre categories, el Club de Rem Mataró es va imposar al podi, 1r en Veterà Masculí, Sènior Femení i Sènior Masculí. En Juvenil Masculí el primer lloc va ser per la tripulació del club organitzador el Bétulo. Els temps dels guanyadors van estar entre 21 i 23 minuts. Destacats van ser els 3 segons llocs del C. Natació Badalona en els tres equips que va presentar VF, SM i JM.

Els equips francesos no estan acostumats als llaguts catalans i a més és costum que les tripulacions siguin mixtes (homes i dones), en aquest cas es computen a la categoria masculina, això els suposa un desavantatge però ho saben i participen igualment amb les mateixes ganes que els altres.

Destacar la participació per primera vegada de Vilanova, el Balís, Itxaso Atlántico i Dragon Boat amb una tripulació d'origen xinès que s'ho van passar molt bé i van quedar en una bona posició mitjana tot i no haver competit mai amb llagut català.

La bona organització del Club Nàutic Bétulo va ser felicitada per la majoria dels clubs participants, es nota l'experiència de 13 anys consecutius millorant detalls.