Torna la Festa Major d’Agost de Badalona carregada d’activitat

Redacción - 26/07/2017 12:49
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=14908

Programació AQUÍ

La Festa Major d'Agost de Badalona se celebrarà enguany al llarg de tres dies, des del 13 i fins al 15 d'agost. Les actuacions musicals, les activitats de cultura popular i tradicional continuen sent els plats forts d'una Festa Major que comptarà un estiu més amb el tradicional Ball de Festa Major i el Castell de Focs. El programa de la Festa Major d'Agost s'ha dissenyat conjuntament amb la Comissió de Festes de Badalona.

Diumenge 13
A les 22 h, a la Rambla
Concert amb Animal
Animal és un dels grups revelació del panorama musical actual, fet que els ha portat a actuar als principals festivals i festes de Catalunya. La seva proposta combina pop, reggae i soul desinhibit, ritmes que et conviden a ballar i deixar-se anar. Presenten el seu primer disc Més enllà de les paraules, que ha estat un primer llançament extraordinari i sense precedents.
Dilluns 14
A les 19.30 h, a la plaça de la Vila
PREGÓ

A les 19.45 h, a la plaça de la Vila
GRAN XERINGA. Una traca de cinc-cents metres, que passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi, unirà la plaça de la Constitució -antiga plaça de la Vila- i l'actual plaça de la Vila. La traca acaba amb l'espetec de dotze potents salves de morteret.

TANDA DE LLUÏMENT a càrrec de Badalona Bèsties de Foc, Diables de Badalona, Bufons del Foc, Miquelets de Badalona, Castellers de Badalona, Bastoners de Canyet i Geganters de Badalona.

CERCAVILA de les colles participants, de la plaça de la Vila fins a la Rambla. Recorregut: carrers de Francesc Layret, Carme, Sant Pere, Sant Pau i la Rambla.

A les 22 h, a la platja dels Pescadors
CASTELL DE FOCS a càrrec de Coeters Dragón, una de les millors empreses pirotècniques del país.

A les 22.30 h, a la Rambla
BALL DE FESTA MAJOR amb l'Orquestra Excellence
Excellence és una formació de gran orquestra de ball formada per onze components que oferiran un repertori variat dins dels diversos estils de la història de la música. Es podrà ballar des dels tradicionals valsos o pasdobles, salses i mambos, fins a txa-txa-txa, swing o rock-and-roll; i fins i tot gaudir de versions musicals des dels anys 80 fins als nostres dies. I per acabar d'arrodonir-ho, la nit s'acabarà amb un DJ.

Dimarts 15
A les 11.30 h, a l'església de Santa Maria
OFICI SOLEMNE de Santa Maria i repicada de campanes
Hi participarà la Colla de Geganters de Badalona amb els gegants Anastasi i Maria. Com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors en nom de tots els badalonins, a la patrona de la ciutat.

A les 12.45 h, a la plaça de Barberà
BALLADA DE GEGANTS
A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

A les 13.15 h, a la plaça de Barberà
TORNADA D'OFICI
Els gegants Anastasi i Maria aniran en cercavila fins a la plaça de la Vila.

A les 18.30 h, a la Rambla
LANDRY EL RUMBERO
Actuació musical per a tots els públics que vol transmetre a la canalla la tradició cultural i musical del nostre país mitjançant la rumba catalana. Amb aquest estil com a base, Landry interpreta cançons pròpies i versions tradicionals per aconseguir que tothom conegui un dels patrimonis musicals dels nostre país.

A les 19.30 h, a la Rambla
BALLADA DE SARDANES
Amb la Cobla Iluro. A càrrec de Badalona Sardanista.
A les 22 h, a la platja del Pont d'en Botifarreta
BANY DE BÈSTIES
Les colles de foc de la nostra ciutat oferiran una cercavila de foc que anirà des del passeig Marítim (platja dels Pescadors) fins a la platja del Pont d'en Botifarreta, i com cada any, les bèsties i els diables acabaran el correfoc a l'aigua. Es tracta d'un dels trets diferencials d'aquesta festa, una activitat pròpia de la nostra ciutat, a càrrec de Badalona Bèsties de Foc. Hi participen: Badalona Bèsties de Foc, Bufons del Foc i Diables de Badalona.


FESTIVAL HAPPY FOOD TRUCKS
Com a novetat d'aquest estiu, el passeig Marítim, a l'altura de la platja dels Pescadors, acollirà els dies 11, 12 i 13 el festival Happy Food Trucks que combina propostes gastronòmiques amb foodtrucks, una programació musical de qualitat, activitats infantils per als més petits, demostracions de cuiners de la ciutat i fer tastets de vi de proximitat. Aquestes activitats van a càrrec d'Aupamusic. Per a més Informació: http://aupamusic.com/

Actuacions musicals
Divendres 11 d'agost
David Ros (versions), a les 13.30 h
Elen (pop), a les 20 h
DJ Martin T (soulful, deephouse), a les 22 h
Chimi Hendrixx (tecno), a les 24 h

Dissabte 12 d'agost
Alma de Boquerón (rumba), a les 13.30 h
A Contra Blues (blues/rock), a les 20 h
Happy Food Trucks Band (versions), a les 22 h
De Mortimers (live karaoke, versions), a les 24 h

Diumenge 13 d'agost
Actuaran:
Nakany Kanté (música africana), a les 13.30 h
Luz Verde (rock), a les 20 h
Alex Bass & The Same Song Band (reggae), a les 24 h