Badalona, de Festa Major
La cultura popular i la música, protagonistes de la Festa Major d’Agost
Clara Bayo - 15/08/2017 09:23
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=14926

Badalona està de Festa Major. Viu la Festa Major d'Agost. 

Aquest dilluns i amb motiu de la festa ha tingut lloc el pregó a la plaça de la Vila. Un pregó amb el qual s'ha convidat a tots els badalonins i badalonines a gaudir d'aquesta festa i s'ha fet una crida a preservar-la i donar-li més valor. Una festa que s'ha remarcat "es fa gràcies a la Comissió de Festes de Badalona" i que "és de la ciutadania". En aquest sentit s'ha parlat del passat, present i futur de la festa. 

Tot seguit ha tingut lloc la Gran Xeringa.  Una traca de cinc-cents metres, que passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi, unirà la plaça de la Constitució (antiga plaça de la Vila) i l'actual plaça de la Vila. La traca acaba amb l'espetec de dotze potents salves de morteret.

La Tanda de Lluïment, a càrrec de Badalona Bèsties de Foc, Diables de Badalona, Bufons del Foc, Miquelets de Badalona, Castellers de Badalona, Bastoners de Canyet i Geganters de Badalona.

La Cercavila de les colles participants, de la plaça de la Vila fins a la Rambla. Recorregut: carrers de Francesc Layret, Carme, Sant Pere, Sant Pau i la Rambla.

I el Castell de Focs a càrrec de Coeters Dragón. 

El Ball de Festa Major amb l'Orquestra Excellence ha posta el fi de festa d'aquest dilluns.

Dimarts 15 d'agost

La Festa continua aquest dimarts 15 d'agost a partir de les 11.30 hores, a l'església de Santa Maria amb l'Ofici Solemne de Santa Maria i repicada de campanes. Hi participarà la Colla de Geganters de Badalona amb els gegants Anastasi i Maria. Com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors en nom de tots els badalonins, a la patrona de la ciutat.

A les 12.45 h, a la plaça de Barberà es durà a terme la Ballada de Gegants a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

A les 13.15 h, a la plaça de Barberà Tornada d'Ofici, moment en què els gegants Anastasi i Maria aniran en cercavila fins a la plaça de la Vila.

A les 18.30 hores, a la Rambla tindrà lloc l'actuació musical per a tots els públics que vol transmetre a la canalla la tradició cultural i musical del nostre país mitjançant la rumba catalana. Amb aquest estil com a base, Landry Rumbero, interpreta cançons pròpies i versions tradicionals per aconseguir que tothom conegui un dels patrimonis musicals dels nostre país.

A les 19.30 hores, a la Rambla arriba el moment de la Ballada de Sardanes. Amb la Cobla Iluro. A càrrec de Badalona Sardanista.

I a les 22 hores, a la platja del Pont d'en Botifarreta el Bany de Bèsties. Les colles de foc de la nostra ciutat oferiran una cercavila de foc que anirà des del passeig Marítim (platja dels Pescadors) fins a la platja del Pont d'en Botifarreta, i com cada any, les bèsties i els diables acabaran el correfoc a l'aigua. Es tracta d'un dels trets diferencials d'aquesta festa, una activitat pròpia de la nostra ciutat, a càrrec de Badalona Bèsties de Foc. Hi participen: Badalona Bèsties de Foc, Bufons del Foc i Diables de Badalona.

Programació AQUÍ

Més imatges AQUÍ