Badalona viu la seva Festa Major d'Agost

Clara Bayo - 16/08/2017 08:22
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=14927

Aquest dimarts 15 d'agost ha estat el dia gran de la Festa Major d'Agost de Badalona.

Al matí, a l'església de Santa Maria, tenia lloc l'Ofici Solemne de Santa Maria i repicada de campanes. Amb la participació de la Colla de Geganters de Badalona amb els gegants Anastasi i Maria. Com ja és tradició, han oferit un ball i un ram de flors en nom de tota la ciutadania, a la patrona de la ciutat.

Tot seguit s'ha dut a terme la Ballada de Gegants a càrrec de la Colla de Geganters de Badalona. I la Tornada d'Ofici, moment en què els gegants Anastasi i Maria van en cercavila fins a la plaça de la Vila.

Ja a la tarda, la Rambla acollia l'actuació musical per a tots els públics que vol transmetre a la canalla la tradició cultural i musical del nostre país mitjançant la rumba catalana. Amb aquest estil com a base, Landry Rumbero, interpreta cançons pròpies i versions tradicionals.

Seguida de la Ballada de Sardanes amb la Cobla Iluro i a càrrec de Badalona Sardanista.

A la nit el foc prenia el passeig Marítim amb el Bany de Bèsties. Les colles de foc de la nostra ciutat han fet una cercavila de foc que ha anat des del passeig Marítim (platja dels Pescadors) fins a la platja del Pont d'en Botifarreta, i com cada any, les bèsties i els diables han acabat el correfoc a l'aigua. Es tracta d'un dels trets diferencials d'aquesta festa, una activitat pròpia de la nostra ciutat, a càrrec de Badalona Bèsties de Foc. Hi participen: Badalona Bèsties de Foc, Bufons del Foc i Diables de Badalona.

Més imatges AQUÍ