S'obre a Badalona el primer local Crida per la Democràcia del país
Està ubicat al cèntric carrer de Mar (número 26) i s'hi podrà accedir de dilluns a dissabte de 18h a 20.30h
Redacción - 24/08/2017 07:56
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=14936

Aquest dimecres s'ha presentat als mitjans de comunicació el local que Crida per la Democràcia, iniciativa impulsada per Òmnium Cultural, ha obert a Badalona, el primer d'aquestes característiques a tot el país. L'establiment, ubicat al cèntric carrer de Mar, número 26, ja està en funcionament i estarà obert de dilluns a dissabte de sis de la tarda a dos quarts de nou del vespre.

"Amb l'obertura d'aquest local volem donar visibilitat a la campanya Crida per la Democràcia, que des d'Òmnium Cultural estem impulsant arreu del país per reivindicar el Referèndum", ha explicat Eduardo Alessandria, vicepresident d'Òmnium Cultural Badalona-Barcelonès Nord. Segons ha detallat Alessandria, el local té "un doble objectiu", d'una banda "deixar constància no només del dret que tenim a votar en Referèndum el nostre futur, sinó, la necessitat de fer-ho com a única sortida possible a l'actual context polític" i d'altra "denunciar l'assetjament democràtic en què ens sotmet l'estat espanyol". "Òmnium Cultural, una entitat nascuda durant el franquisme i amb una llarga trajectòria en la defensa dels drets i llibertats dels catalans, impulsa el repte de defensar el referèndum com a màxima expressió de la democràcia", ha sentenciat Alessandria.

El local que estarà regentat per voluntaris d'Òmnium Cultural i de l'ANC també oferirà la possibilitat de comprar les samarretes de la Diada. El vicepresident local d'Òmnium ha recordat que en el marc de Crida per la Democràcia ja s'han fet diverses accions a Badalona com la projecció a la platja del documental "Las Cloacas de Interior", la pintada d'un grafit al carrer Francesc Layret -obra de l'artista Enric Font- i l'enganxada de diverses pancartes amb el lema "Democràcia". I ha avançat que en les properes setmanes s'organitzaran diverses xerrades on els partidaris del "sí" i del "no" podran exposar els seus arguments. Alessandria ha posat de relleu que un dels puntals d'aquesta campanya són les xarxes socials i els telèfons mòbils. Tothom qui vulgui rebre les informacions de Crida per la Democràcia només ha d'entrar des del mòbil al web https://cridademocracia.cat/whatsapp i seguir les instruccions.


Crida per la Democràcia és una iniciativa d'Òmnium Cultural a favor del Referèndum presentada el passat 10 de juny i que porta per lema «Defensem el Referèndum, denunciem l'Estat». Aquell dia, Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, va explicar que Crida per la Democràcia era "una nova Crida inspirada en la Crida per la Solidaritat i els moviments de resistència pacífica dels anys 70 i 80" i alhora "un projecte d'Òmnium per defensar el referèndum i denunciar les mancances democràtiques de l'Estat espanyol". En aquest sentit, el president d'Òmnium va recordar un cop més que "vivim en un Estat que ens impedeix avançar" i que ara mateix a Catalunya aquest estat "posa en perill la democràcia i la cohesió social". Per tot plegat, en el marc d'aquesta "deriva antidemocràtica impròpia a l'Europa del segle XXI, l'única alternativa que ens queda és defensar la democràcia". "Volem aglutinar tots els demòcrates de Catalunya, aquest projecte va molt més enllà de la nostra entitat", va reblar Jordi Cuixart.