Milers de persones es manifesten a Badalona contra la violència viscuda l'1 d'octubre
Prop de 10.000 persones, al matí, i al voltant de 17.000 a la tarda, segons els organitzadors, protegonitzen les concentracions més multitudinàries de la història de la ciutat
CB - 04/10/2017 06:45
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15042

Milers de persones es manifesten a Badalona contra la violència viscuda en la jornada de l'1 d'octubre. Prop de 10.000 persones amb cassoles, diferents banderes, banderes espanyoles convivint amb estelades, i amb missatges de pau al matí han recorregut els carres de Badalona des del Màgic, punt de concentració, fins a la plaça de la Vila, punt d'arribada. A la plaça l'alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, s'ha dirigit a la ciutadania: "Badalona ha votat. Estem aquí en contra de la repressió i a favor de la democràcia. Vosaltres ho heu fet possible". En finalitzar els organitzadors la catalogaven com la més multitudinària de la història de la ciutat però quan va arribar la tarda, això es va superar.

Una de les manifestacions més nombroses que es recorden en dècades

I és que a la tarda hi havia convocada altra concentració, aquesta vegada directament a la plaça de la Vila que es va omplir de gom a gom. La plaça es va quedar petita i es va decidir traslladar-la a la Plana on es van concentrar prop de 17.000 persones.

Un clam en totes dues contra la violència. Milers de badalonins i badalonines, també amb banderes de tot tipus i missatges de pau, que s'han expressat contra "la repressió i en favor de la llibertat d'expressió i la democràcia". S'han vist actuacions de Castellers, Bastoners, també molta música, i els càntics de la Senyera i L'Estaca així com diferents parlaments.

Aquesta ha estat la resposta a la crida que havia fet la Taula per la Democràcia del que per alguns era una aturada general i, per d'altres, una vaga general. Pel que fa al seguiment de la vaga s'ha seguit de manera irregular. A primera hora del matí hi ha hagut alteracions del trànsit, talls a carreteres i autopistes. S'ha deixat sentir més en el centre de la ciutat on molts comerços han tancat les portes. També Ajuntament, equipaments com el Viver, el Museu, l'Oficina Turisme i Biblioteques han estat tancats. Hi ha hagut serveis mínims a hospitals, transport públic i les escoles públiques han estat tancades.

Més imatges i vídeos de la jornada al nostre facebook 

L'alcaldessa Dolors Sabater i els regidors/es de Guanyem Badalona i ERC-Avancem-Més donaran el seu sou d'avui per a la "caixa de solidaritat"

L'Ajuntament de Badalona ha acordat sumar-se al Manifest de la Taula per la Democràcia i donarà suport a aquesta convocatòria. L'alcaldessa Dolors Sabater conjuntament amb la resta de càrrecs de Guanyem Badalona en Comú i ERC-Avancem-Més han decidit, en aquest greu context de pèrdua de llibertats democràtiques i mobilitzacions, que descomptaran de la seva retribució mensual la part corresponent del sou d'aquest dia. Els diners que deixaran de percebre es destinaran a la Caixa de Solidaritat impulsada per ANC i Òmnium i que compta amb el suport del PDeCAT, ERC, CSQP i la CUP. Aquesta caixa es tracta d'un fons que ha d'ajudar a cobrir els costos judicials, multes i embargaments derivats dels processos oberts en relació amb el procés d'independència. Els regidors de ICV-EUiA també es sumen a la vaga i donaran la seva part de sou corresponent.