ICV-EUiA emplaça públicament a Dolors Sabater a clarificar 'el paper del govern municipal a la construcció de la República Catalana'
El grup municipal lamenta que l’alcaldessa hagi utilitzat el seu càrrec per abanderar al Parlament la Declaració Unilateral d’Independència
Redacción - 31/10/2017 05:40
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15124

Davant la intervenció de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, al Parlament de Catalunya a favor de la Declaració Unilateral d'Independència que s'havia aprovat, així com el seu compromís municipal en "el procés de construcció de la República Catalana que s'acaba de proclamar", el grup municipal d'ICV-EUiA ha convocat aquest dilluns al matí una roda de premsa, on ha emplaçat públicament a l'alcaldessa a clarificar el paper del govern municipal davant la construcció de la República Catalana.

En aquest sentit, ICV-EUiA aposta per no seguir aguditzant el xoc de trens institucional, i per a la clara defensa de les institucions catalanes, l'autogovern i el dret del poble de Catalunya ha decidir lliurement el seu futur. És per això que en el Ple municipal de demà dimarts, presentarà una moció de rebuig a la suspensió de l'autogovern i a la declaració unilateral d'independència.

El grup municipal lamenta que l'alcaldessa de Badalona hagi utilitzat el seu càrrec per abanderar el passat divendres la declaració unilateral d'independència, incomplint el compromís adquirit que va fer possible la seva investidura, i especialment, quan el líder del PP a Badalona, Garcia Albiol, ha estat l'ariet de l'article 155 a Catalunya. A Catalunya les solucions passen per el diàleg i els acords polítics, no pel 155 o DUI. Lamentem que Badalona sigui escenari de la polarització que viu la nostra societat, protagonitzada per la nostra alcaldessa i el líder de la oposició a Badalona.

Segons el president del grup municipal d'ICV-EUiA, Àlex Mañas, Badalona necessita un municipalisme que construeixi una ciutat cohesionada, sense fractures identitàries, i precisament, cosir fractures va ser un dels principals objectius que van possibilitar la investidura de Dolors Sabater per part de totes les forces democràtiques i catalanistes del ple. I en aquest sentit, ICV-EUiA reivindiquem fermament els objectius del pacte de govern de Badalona, on no s'inclou el full de ruta independentista, i on en canvi, posem a les persones al centre de la política, prioritzant les polítiques socials.

"Emplacem públicament a Dolors Sabater a que expliqui a la ciutadania si des de l'Alcaldia de Badalona posarà a la institució al servei de "el procés de construcció de la República Catalana que s'acaba de proclamar" tal i com ella va instar a comprometre's a les alcaldesses i alcaldes presents", manifesta Àlex Mañas. "Creiem és imprescindible que ella aclareixi si ho farà i en quins termes, per transparència davant la ciutadania i per clarificar quines són les prioritats polítiques dels regidors i regidores processistes, que formen el govern. Com ja sap, ICV-EUiA no estem d'acord en que el govern de Badalona es posi al servei de la unilateralitat.", aclareix el regidor ecosocialista.

ICV-EUiA defensa que Badalona necessita un govern fort i plural, i sobretot responsable, que no polaritzi ni doni ales a l'extrema dreta. Per això, no volen permetre que ningú utilitzi les institucions municipals amb fins partidistes, que puguin obstaculitzar el treball prioritari de cobrir les necessitats socials de la ciutadania.