La 7a Tapa Solidària del Casal dels Infants recapta més de 26.000 euros
La 7a Tapa Solidària del Casal dels Infants recapta més de 26.000 euros
Els fons es destinaran al projecte Vincles, que acompanya mares amb infants de 0 a 3 anys en situació de vulnerabilitat
Redacción - 13/02/2018 06:42
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15444

El Casal dels Infants i representants de 83 restaurants participants en la setena edició de la Tapa Solidària han celebrat aquest dilluns l'acte de cloenda de la iniciativa al restaurant IMPAR de l'hotel SOFIA de Barcelona. Durant tres mesos, entre el 5 d'octubre i el 7 de gener, aquests establiments han donat 0,50 euros de la venda d'una tapa concreta de la seva carta a l'associació, acumulant un recapte de més de 26.000 euros.

Com en les edicions prèvies, els ingressos es destinaran al projecte Vincles del Casal dels Infants, un espai maternoinfantil que acompanya 640 mares i els seus fills i filles menors de 3 anys en situació social de vulnerabilitat.

Vincles reforça el lligam maternoinfantil i és un suport per a les famílies durant el procés de criança. Els nens i nenes hi consoliden coneixements i hàbits que els permeten començar l'escolar amb una preparació adequada. Les seves mares, sovint dones immigrades sense xarxa de suport, estableixen relacions de confiança entre elles, es familiaritzen amb el seu entorn i reben informació sobre el sistema educatiu i la resta de serveis públics.

En l'acte de cloenda ha intervingut la directora de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, Agnès Russiñol, que ha posat en valor les sinèrgies entre el Casal dels Infants i els restaurants involucrats en la Tapa Solidària: "Sé com és d'important que els i nenes puguin créixer en un entorn segur, i el primer pas és consolidar el seu vincle amb la mare i el pare en l'etapa de 0 a 3 anys".

Lluís Prats, representant de Caves Gramona i voluntari del Casal dels Infants, ha celebrat que enguany s'hagin venut més de 50.000 tapes, i ha assegurat que els restaurants participants seguiran innovant la seva proposta en la vuitena edició de la iniciativa.

Des de la seva creació, la Tapa Solidària ha recaptat més de 170.000 euros, contribuint a consolidar el projecte Vincles al barri del Raval de Barcelona; a Sant Roc i Llefià (Badalona), als barris de Fondo, el Raval i Santa Rosa (Santa Coloma de Gramenet) i al municipi de Salt (Girona). Aquesta aportació ha estat possible gràcies a la vuitantena de restaurants que han participat en cada edició de la iniciativa.