Es prepara una sorpresa GEGANT per a Badalona
Des de 1996 que no se’n preparava una de tan grossa
Redacción - 30/04/2018 06:43
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15652

La Colla de Geganters de Badalona, juntament amb l’Ajuntament de Badalona, conviden a la gran cita anual dels gegants: el Badagegants 2018. Aquest any, expliquen, serà del tot especial i és que des de 1996 a Badalona no es vivia quelcom similar. De fet, aquest acte serà un dels més singulars i simbòlics de les Festes de Maig 2018, que culminarà amb una sorpresa “gegant” per a la ciutat.

L’espectacle es podrà veure durant la XXXV Trobada de Gegants que començarà a les 17.00 hores a la plaça de la Vila, sota el nom “Gegants, on sou?”. Posteriorment, es farà una cercavila fins a la Plana, on s’interpretaran diversos balls de gegants com ja va sent tradicional. Enguany, a banda de les colles de la ciutat que cada any prenen part del Badagegants, es comptarà amb la participació dels gegants de Cabrera de Mar, de Premià de Dalt, de Castelldefels i de la colla Pessigolla de Valls.

Aquesta festa s’emmarca, a més, en la celebració del 160è aniversari de la tradició gegantera a la ciutat de Badalona. Ja fa més de 30 anys que la Colla de Geganters s’encarrega de vetllar pel patrimoni festiu (ja sigui a nivell pedagògic com de manteniment) municipal: gegants, capgrossos i l’Àliga. Els ha fet ballar per tota la ciutat, Catalunya i, fins i tot, Europa, com ara a Romania, Bèlgica, Sicília i França.

Una de les tasques més importants de l’entitat ha estat, conjuntament amb el consistori, la recuperació i el manteniment de les peces de l’imaginari festiu. Des del 1986 (any en el qual es creà l’entitat) les figures han sigut assídues a ser restaurades i arreglades per lluir el seu màxim esplendor per les festes: pentinats, vestuari, pintura... De ben segur que amb aquest acte es marcarà un abans i un després en la nostra Colla, la qual esperem que segueixi el seu curs entorn la festa i la seva dignificació. Una jornada històrica a la qual tothom està convidat.