L’arqueòloga Pepita Padrós ha llegit aquest vespre el pregó de les Festes de Maig de Badalona 2018

Redacción - 05/05/2018 06:21
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15666

Malgrat l'amenaça de pluja que ens ha acompanyat durant la jornada, l'arqueòloga Pepita Padrós i Martí, que ha estat al capdavant del Departament d'Arqueologia del Museu de Badalona durant les últimes dècades, ha pogut finalment llegir el pregó de les Festes de Maig de Badalona 2018 des del balcó de la Casa de la Vila.

La tasca de la Pepita Padrós va lligada indefectiblement a totes les excavacions i troballes arqueològiques de Baetulo, així com a la seva museïtzació i difusió a través d'estudis, llibres i publicacions. El seu esforç, dins de la feina desenvolupada pel Museu de Badalona, ha aconseguit situar la nostra ciutat com un referent de primera categoria en l'estudi, conservació i difusió del llegat romà.

Abans de la seva jubilació, fa uns mesos, va tenir un paper rellevant en la recuperació de dos mosaics, una escultura del Déu Bacus, i d'altres peces arqueològiques d'indubtable interès descobertes en les obres de construcció del lateral de l'autopista C-31 durant l'any passat.

Pepita Padrós ha estat la responsable de totes les excavacions arqueològiques fetes al terme municipal de Badalona. És membre de la Comissió de Patrimoni de l'Ajuntament de Badalona i de la Comissió Territorial del Patrimoni de Barcelona. Durant la seva dilatada i fructífera trajectòria de 40 anys al servei de l'arqueologia ha intervingut en nombrosos simpòsiums, seminaris i trobades internacionals d'experts en arqueologia.