Badalona celebra el V Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària
Badalona celebra el V Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària
Des del 15 fins al 17 de maig alumnes de dotze escoles de Badalona presenten els seus treballs i experiències
Redacción - 14/05/2018 06:33
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15688

Des de d'aquest dimarts, 15 de maig, fins dijous, dia 17, se celebra a Badalona el V Congrés de Ciència d'Educació Infantil i Primària. Alumnes de dotze escoles de la ciutat, dues més que el curs passat, presentaran els seus treballs i experiències d'observació, recerca i experimentació.

450 alumnes, des de P5 fins a 6è de primària, de les escoles Antoni Botey, Badalona Port, Badalonès, Garbí Pere Vergès, Gitanjali, Jungfrau, Les Ciències, Llibertat, Llorens Artigas, Maristes Champagnat, Mercè Rodoreda i Rafael Casanova, passaran per la sala d'actes del Museu de Badalona (plaça de l'Assemblea de Catalunya, 1), de 10 a 12 del matí, per donar a conèixer els seus treballs.

El Congrés de Ciència pretén ser una eina més per potenciar tot el treball que s'està fent als centres en l'àmbit de l'observació, la recerca i l'experimentació.

Aquest Congrés s'ha marcat quatre grans objectius:

- Fer visible el treball amb metodologia científica que fa l‘alumnat en els centres educatius.

- Facilitar un marc adequat: organització, mitjans, espai i temps per tal que grups d'escolars mostrin els seus treballs d'investigació en l'àrea de ciència.

- Valorar les bones pràctiques, potenciar el treball en recerca i crear situacions gratificants per l'alumnat i el professorat.

- Incidir en l'aprenentatge de les diverses habilitats lingüístiques i de comunicació de l'alumnat.

Els infants, protagonistes de la Ciència

L'any 1987 es van iniciar les Jornades Científiques d'Ensenyament Secundari a la ciutat de Badalona amb l'objectiu de donar a conèixer els treballs de recerca que realitzaven els alumnes dels centres educatius de la ciutat. De llavors ençà aquestes jornades han crescut en qualitat i en quantitat i s'han convertit en un referent per a alumnes i professors.

La Comissió Organitzadora es va plantejar exportar aquest projecte a les escoles de primària inspirats en les experiències que ja fa anys es duen a terme a Osona i al Garraf. Es així com l'any 2013 la Comissió va posar tota la il·lusió i l'experiència en l'organització d'un 1r Congrés de Ciència d'Educació Infantil i Primària de Badalona que es va realitzar l'abril del 2014.

L'organització i dinamització del Congrés es fa conjuntament entre l'Escola de Natura Angeleta Ferrer i l'Escola del Mar, Centre d'Estudis Marins, que depenen de l'Àmbit Badalona Pròspera i Sostenible, el Servei d'Educació de l'Àmbit Badalona Educadora de l'Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona de la Generalitat de Catalunya. També hi col·labora el Museu de Badalona que cedeix les seves instal·lacions i Grupo Menarini que ajuda en la producció de materials diversos del Congrés.