Matí festiu a La Salut, amb la Diverfesta 2018!

Redacció/ Imatge: Fundació Salut Alta - 29/05/2018 06:43
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15720

El passat dissabte 26 de maig, a les 9h ja tocades, professionals de la Fundació Salut Alta acompanyades de més de 20 persones voluntàries de l’entitat s’aplegaven a la Plaça Antonio Machado de La Salut disposades a fer “d’un dissabte qualsevol” una gran festa al barri!

Decorar l’espai, muntar carpes, distribuir el material… Diferents tasques que l’equip organitzador va anar fent amb l’ajuda d’alguns infants matiners que, inquiets i nerviosos pel matí que els esperava, baixaven a la plaça abans d’hora per donar un cop de mà. A més, aquest any la Plaça comptava amb un encant diferent, un toc de color fruit d’una acció duta a terme dies previs a la Diverfesta, amb famílies i adolescents de la Fundació.

I és que aquest 26 de maig era un dia molt especial per la Fundació Salut Alta i el barri… era la Diverfesta!

A partir de les 10h del matí van ser moltes les activitats que es van oferir a persones de totes les edats: tallers de maquillatge, manualitats, rap per a adolescents amb Welelo, jocs de carrer, esports d’aventura com el pont tibetà que ens va apropar el Centre Excursionista de Llefià… I a les 13h tothom va reunir-se al voltant d’un escenari de dimensions petites (un problema tècnic de l’Ajuntament va fer arribar la meitat del material demanat!) per gaudir d’un espectacle de màgia a càrrec dels joves BadaMags!

Demà es tornarà a repetir?

Es fa difícil respondre que “no” davant la pregunta innocent d’un infant que, mentre es recull la festa, pregunta si demà es tornarà a repetir. Com s’explica que demà no, demà passat tampoc, ni l’altre... Perquè, malauradament, aquesta és de les úniques activitats dinamitzades a la Plaça durant tot l’any. I és que encara costa de creure que en una ciutat on en un mateix matí s’estaven duent a terme més de cinc activitats paral·leles, per a aquesta zona del barri aquesta seria la única proposta de festa aquest 2018.

Més enllà del matí de jocs i tallers, la Diverfesta també és un bon moment per aprofitar sortir al carrer i obrir els ulls per detectar tot el que es mou al voltant d’una celebració.

Com per exemple, rebre la mirada de veïns no vinculats amb l’entitat, sorpresos per la vida que podia cobrar la plaça un dissabte al matí i acompanyada de comentaris agraint la celebració d’actes similars. Fet que contrasta amb el passeig de persones que contemplen l’activitat des de fora, sense voler-se impregnar i amb certa indiferència. Alhora, també és sorprenent la il·lusió amb què infants, adolescents i famílies juguen i exprimeixen al màxim totes les activitats proposades, descobrint que mitjançant un taller o un joc no existeixen barreres entre cultures, sinó que la diversitat és riquesa i poc a poc es poden anar creant espais per compartir, conviure i somriure plegats.

La Fundació Salut Alta és una entitat sense ànim de lucre inscrita al registre de fundacions de la Generalitat des de 2004. Té per finalitat ajudar en el desenvolupament de la població del barri a través de l’educació, oferint especial atenció als infants i a les persones més necessitades. Intentem incidir positivament en la realitat que ens envolta, generant processos personals i comunitaris que trenquin el cercle de l’exclusió social. Ho fem a través de projectes d’atenció directa a infants i adults, i mitjançant la participació en plataformes i xarxes comunitàries que busquen un major desenvolupament comunitari i una millora de la convivència.