El Club Rem Badalona guanya la bandera de la 14a edició del Trofeu Ciutat de Badalona de Llagut 'La Llarga'
El Club Rem Badalona guanya la bandera de la 14a edició del Trofeu Ciutat de Badalona de Llagut 'La Llarga'

Redacción - 12/06/2018 06:40
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15760

El 14è Trofeu Ciutat de Badalona de Rem amb Llagut es va disputar el dissabte 9 de juny, al Club Nàutic Bétulo.

34 tripulacions de 18 clubs es van enfrontar en la regata coneguda com "La Llarga", perquè la distància es de 4000m des de el Bétulo al Port Marina Badalona i tornada, això es considera llarga distància si es compara amb les habituals de les competicions mediterrànies. Aquesta distància es fa entre 20 i 30 minuts de rem a un ritme de unes 40 palades per minut.

A més dels tres clubs de la ciutat (Club Nàutic Bétulo, Club Natació Badalona i Rem Badalona) hi van participar els clubs catalans de rem com Premià de Mar, Mataró, El Balís, Maritim Barcelona, Calafell, Arenys de Mar, Panteres Grogues de Sant Adriá, Pescadors de Vilanova, RCN Tarragona, Cambrils, Colera, Masnou,Torredembarra, UPC. També 2 equips, el club frances de Grusaren de Gruissan i el de Fuerteventura Txanpa de Antigua amb un total de 306 esportistes.

El temps va respectar la celebració de la regata deixant una tarda esplèndida per a la pràctica del rem amb un mar suau, d'aquesta manera els horaris de les 4 mànegues es van poder acomplir amb exactitud.

Excepte la categoria veterà masculí que se'n va anar per Premià de Mar la resta de les categories han estat repartides entre els clubs locals per Club Natació Badalona VF i JM i el Rem Badalona SM i SF. Sent aquest últim el clar vencedor de "la Bandera de la Llarga 2018" amb un temps total de 22 m 01 s que s'estrenava en aquesta edició.

Els equips francesos no estan acostumats als llaguts catalans i a més és costum que les tripulacions siguin mixtes (homes i dones), en aquest cas es computen a la categoria masculina, això els suposa un desavantatge però ho saben i participen igualment amb les mateixes ganes que els altres .

La bona organització del Club Nàutic Bétulo va ser felicitada per la majoria dels clubs participants, es nota l'experiència de 14 anys consecutius millorant detalls.

Al final de la regata, una vegada lliurats els trofeus "Ciutat de Badalona" per autoritats del Ajuntament, la Presidenta del Club i Representants de la Federació es va oferir un sopar de germanor i música a la terrassa al mateix Club.