Pere Arquillué: 'Audiència & Vernissatge és aquell teatre agafat a terra que es va alçant fins a límits que, a vegades, costen de creure'
Pere Arquillué: 'Audiència & Vernissatge és aquell teatre agafat a terra que es va alçant fins a límits que, a vegades, costen de creure'

Redacción - 25/06/2018 06:38
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15799

La Villarroel ha presentat Audiència & Vernissatge de Václav Havel, dues de les peces breus més destacades del dramaturg traduïdes a llengua catalana per Monika Zgustová. El muntatge suposa el debut de Pere Arquillué en la direcció teatral. "El Pere canvia la jaqueta i per a nosaltres és un gran plaer acompanyar-lo", ha declarat Tania Brenlle, directora artística de La Villarroel. Pel que fa al dramaturg, Václav Havel, Brenlle ha destacat que és "un autor que ens convida a la reflexió i a fer-nos preguntes".

L'espectacle forma part de la programació del Grec 2018 Festival de Barcelona. I Cesc Casadesús, director del festival, ha aprofitat l'ocasió per felicitar a Tania Brenlle "pel bon gust de les propostes de La Villarroel".
Pere Arquillué ha explicat que "als 50 anys vaig prendre consciència que la motxilla anava molt plena i volia fer una mica de garbellada per reactivar aquest motor intern". "Ha estat tot molt natural i crec que hauria de ser més habitual al nostre país."- ha afegit-. "Passo a l'altre cantó de manera molt humil i amb molt rigor".
Audiència & Vernissatge tracta temes com l'alienació, la mentalitat consumista dels homes i les dones del nostre temps i la dificultat de comunicar-se amb els altres i ho fa amb un repartment de luxe: Joan Carreras, Rosa Gàmiz i Josep Julien. Tots tres han coincidit en l'acurada i bona direcció d'Arquillué, i en l'atreviment de portar aquestes peces "arriscades" a l'escenari.

Segons ha explicat Arquillué, l'elecció dels textos de Havel per al seu debut com a director es deu al fet que "fan un pas més enllà; no donen respostes però sí que insinuen o deixen obertes possibles respostes davant dels problemes que tenim, a partir de la coherència amb un mateix".

Audiència & Vernissatge formen part d'una trilogia que es completa amb un tercer text, La protesta, que tot i que no es representarà en aquest muntatge, La Villarroel estudia fer-ne una lectura dramatitzada en una de les funcions. "És aquell teatre agafat a terra que es va alçant fins a límits que, a vegades, costen de creure", ha afegit Arquillué.
Audiència & Vernissatge, una producció de La Villarroel, inicia funcions el pròxim 26 de juny i s'estrena el dijous 28 de juny a les 20.30 h. El muntatge es podrà veure a La Villarroel fins al 29 de juliol.