Intermón Oxfam de Badalona celebra el seu 8è aniversari i rep la visita de Robin Hood

Redacción - 11/12/2010 03:06
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1595

La botiga de Comerç Just d'Intermón Oxfam situada al carrer Sant Miquel, 53 de Badalona celebra avui els vuit anys de funcionament. A través d'aquest local ubicat al centre de la ciutat, Intermón Oxfam ha difós entre el públic les seves propostes per un consum responsable i més just amb els productors de països del Sud.

Actualment, el comitè d'Intermón Oxfam a Badalona està format per més de 30 voluntaris i voluntàries, la botiga funciona amb un equip de 20 persones i també hi ha l'equip de mobilització social que promou les campanyes i accions d'educació per al desenvolupament a la nostra ciutat.

A la celebració de l'aniversari a Badalona, avui de 17:30 a 19:00 hores a la mateixa botiga, hi haurà degustació de productes de comerç just i la visita d'un activista caracteritzat de Robin Hood. Aquest acte forma part de la campanya d'Intermón Oxfam Objectiu Robin Hood: que no paguin els de sempre. Una campanya que té l'objectiu d'exigir que no es retalli ni un euro més a la partida d'ajuda al desenvolupament dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2011.

Així i segons expliquen els seus responsables, Robin Hood demanarà a la ciutadania que pressioni perquè "no es retalli ni un euro de l'ajuda al desenvolupament i es doni suport a formes alternatives de finançament". I és què segons explica una de les responsables  del Comitè de Badalona, Carol Díaz “enguany el seu esperit està més viu que mai: aquesta crisi no la poden pagar els que menys tenen". Intermón Oxfam demanarà a la ciutadania en més de vint ciutats, amb actes com aquest, que defensin la despesa social i s’impedeixin més retallades en l'ajuda al desenvolupament.

Solidaritat arreu del món

Intermón Oxfam té 10 botigues de comerç just a Catalunya; En tota Espanya, la xarxa de botigues ascendeix a 46. A més de productes d’alimentació com xocolata, cafè i sucre, a la botiga es poden trobar articles d’artesania, bijuteria, tèxtil i cosmètica natural, a més de llibres i jocs infantils per què els nens i nenes vagin prenent contacte amb la realitat dels països més llunyans.