Badalona se suma a la campanya de vacunació antigripal promoguda pel Departament de Salut a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya
Badalona se suma a la campanya de vacunació antigripal promoguda pel Departament de Salut a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

Redacción - 29/10/2018 15:08
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=15993

El Departament de Salut, a través de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) inicia la campanya antigripal amb una durada prevista de dos mesos -fins al 15 de desembre- i amb la finalitat d'assolir una cobertura vacunal òptima quan comenci l'activitat gripal entre desembre i gener.

 

Un dels objectius d'enguany és posar èmfasi en la vacunació entre els professionals sanitaris i les dones embarassades, entre els quals la cobertura vacunal està molt per sota de la quota desitjada.

 

A Badalona les vacunes estan disponibles des del 23 d'octubre a tots els Centres d'Atenció Primària (CAP) i altres centres vacunals. Com a novetat d'aquest any, i amb la intenció d'augmentar les taxes de cobertura, les farmàcies de Badalona s'implicaran a la campanya impulsant la vacunació entre les persones de risc que freqüenten la farmàcia habitualment i entre els seus professionals.

 

La vacunació contra la grip s'adreça a:

 

· Les persones de més de 60 anys

· Les persones amb problemes crònics de salut (com pulmonars, cardiovasculars o diabètics)

· Les persones internades en residències de gent gran, centres sociosanitaris, etc.

· Les dones embarassades

· Les persones que poden transmetre la grip a persones d'alt risc, com és el cas dels professionals de la salut i serveis socials o cuidadors.

· Els professionals que realitzen serveis especials per la comunitat com és el cas de policies, bombers, personal de protecció civil o que treballen en emergències sanitàries o en institucions penitenciàries.

 

Cal recordar que l'any passat la grip va causar a Catalunya 1306 casos greus, la majoria entre persones no vacunades. Segons dades de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la cobertura de la vacunació antigripal en persones grans a Catalunya està al voltant del 54%, relativament alta a escala internacional, però no arriba a l'objectiu del 75% en majors de 65 anys marcat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS). La cobertura en persones joves amb malalties cròniques i en professionals sanitaris continua sent baixa.