Reaccions a la ciutat respecte a les informacions de WikiLeaks
En aquests documents es revelava que els Estats Units consideren Catalunya com 'el major centre mediterrani d'activitat de radicals islamistes'
Redacción - 14/12/2010 07:25
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=1607

La informació treta del WikiLeaks fa unes setmana on es revelava que els Estats Units consideren Catalunya com "el major centre mediterrani d'activitat de radicals islamistes", i en la qual es vinculava això amb ciutats com Hospitalet, Tarragona, Reus i també Badalona, no ha deixat indiferent a ningú.

Per una banda, la comunitat de pakistanesos a Badalona, ha lamentat que les informacions filtrades per WikiLeaks sobre els documents de l'ambaixada nord-americana embrutin la imatge de la comunitat, en associar-los amb l'islamisme radical i el terrorisme. I asseguren que els pakistanesos que resideixen a Catalunya "no tenen cap altra finalitat que viure millor".

Per altra banda, les informacions del WiKiLeaKs, han servit perquè el líder del Partit Popular, Xavier García Albiol posara ahir de manifest en un comunicat la que segons les seves paraules significa "la desestructuració social que ha patit la ciutat durant els darrers anys" i a més Albiol acusava el PSC d'haver permès que la ciutat s'hagi convertit en "referència de l'islamisme radical".

Aquestes paraules arribaven com un gerro d'aigua freda al líder de Convergència i Unió a Badalona, Ferran Falcó qui es va dirigir al lider del PP dient que Albiol "intoxica amb finalitats electorals i juga amb la por quan barreja Badalona amb el gihadisme radical". El líder de CiU considera que "les declaracions d'Albiol són un nou acte d'irresponsabilitat, perquè, sense proves, no es pot acusar cap governant d'haver 'permès', com diu Albiol, 'que Badalona es converteixi en referència de l'islamisme radical'".

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC) qui ha qualificat de "bajanada i calúmnia" el comunicat del PP perquè segons indica "ofèn a la intel·ligència i que només pot pronunciar un polític sense escrúpols que ja no sap què dir per sortir als diaris".

Serra ha afegit que "aquesta infundada acusació és, a més a més, una falta de respecte a totes les forces policials del país, inclosa la nostra Guàrdia Urbana, que, des de sempre treballen amb total dedicació i eficiència per lluitar contra el terrorisme i la delinqüència de tota mena".

Amb tot això torna a resurgir a Badalona el debat sobre la immigració.