L’IMPO de Badalona contractarà a temps complert 142 persones en situació d’atur
L’IMPO de Badalona contractarà a temps complert 142 persones en situació d’atur
Les persones interessades poden inscriure’s en el programa “Treball i Formació” fins divendres, 11 de gener, a les Oficines de Treball del municipi
Redacción - 09/01/2019 06:03
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=16139

El Servei Impuls Municipal de Promoció de l'Ocupació de Badalona (IMPO) ha obert, fins aquest divendres 11 de gener, el període d'inscripció per participar del programa "Treball i Formació", que té com acció principal la contractació laboral a temps complert de 142 persones en situació d'atur i la seva formació. Les persones interessades han d'adreçar-se a les Oficines de Treball (OTG) del municipi, situades a la plaça de Carme Guasch i al carrer d'Aribau, per tal de rebre les indicacions de participació en el procés de selecció.

Les 142 contractacions que es faran a partir de les persones inscrites es divideixen en tres criteris:

Línia PANP (persones aturades no perceptores):

- Es contractarà a 56 persones durant un període de 6 mesos. Aquests treballadors i treballadores han de ser aturats de llarga durada, no perceptors de prestació per desocupació o subsidi ni de l'ajut del Programa de Requalificació Professional (PREPARA). Serà un factor preferent per la seva contractació ser més grans de 45 anys.

- Aquesta línia inclou també la contractació de 25 persones majors de 52 anys durant un període de 12 mesos. Totes aquestes persones no poden ser perceptors de prestacions i/o subsidis per desocupació i han de ser aturats de llarga durada (persones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 6 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d'ocupació). Es contractaran prioritàriament aquelles persones que no tinguin la cotització suficient per a que se'ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin a l'edat ordinària de jubilació.

Línia PRGC (persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania):

- Es contractarà a 39 persones en situació d'atur durant un termini de 6 mesos.

- Altres 4 treballadors o treballadores majors de 52 anys i que estiguin a l'atur seran contractats durant 12 mesos. Per aconseguir una d'aquestes places hauran de ser destinataris de la renda garantida de la ciutadania.

Línia DONA:

- Es farà un contracte durant 12 mesos a 18 treballadores. Les persones seleccionades han de ser dones víctimes de violència de gènere (cap límit d'edat, ni prestació d'atur) i/o dones de més de 52 anys amb situació d'atur de molt llarga durada (dones inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya no ocupades com a mínim 12 mesos durant els 24 mesos anteriors a la data de la presentació de la corresponent oferta d'ocupació.

El programa "Treball i Formació", que s'iniciarà el dia 31 de gener de 2019, inclou també una activitat formativa professionalitzadora complementària a l'experiència laboral. Aquest formació tindrà una durada aproximada d'entre 80 i 200 hores i estarà impartida durant el contracte de treball dins de l'horari laboral.

L'IMPO no atendrà a cap persona que no aporti el document acreditatiu de derivació de l'Oficina de Treball.

El programa Treball i Formació està finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, el Servicio de Empleo Público Estatal i el Fons Social Europeu.