'Història d'un error', 80 anys del cas
'Història d'un error', 80 anys del cas
La Badalonense acull la projecció i posterior debat sobre el cas real del badaloní Joaquim Grau afusellat per error en tenir el mateix nom que un anarquista buscat pel règim franquista
Clara Bayo - 12/03/2019 11:24
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=16285

Aquest dimarts, 12 de març, es compleixen 80 anys de l'afusellament injust d'en Joaquim Grau, un ciutadà de Badalona que va ser detingut entre febrer i març de 1939. Joaquim Grau va ser detingut, jutjat i afusellat per error en tenir el mateix nom que un anarquista buscat pel règim franquista. De tot això el director badaloní Jaume Najarro, besnét d'en Joaquim, en va fer un docu-film titulat 'Història d'un error' fa uns 5 anys. Un docufilm que ha girat per diverses localitats i ha estat exemple en instituts de Catalunya.

A Badalona la seva estrena es va fer a Filmets i posteriorment de la mà de les Anastàsies Badalona al Cor de Marina, les Anastàsies Bdn, de fet s'han volgut sumar als actes d'aquest 80 aniversari amb la projecció de 'Història d'un error' a la seva seu, a la Badalonense; i amb un debat amb el mateix director Jaume Najarro, l'Eduard Benito, actor, que dóna vida a Joaquim Grau i Joan Villarroya, historiador, amb el qual s'han repassat diversos moments de la història.

Un acte molt emotiu amb una sala de conferències plena a vessar amb el qual s'ha fet aquest record i homenatge a aquest ciutadà badaloní i que vol recuperar la seva memòria.