L'exposició itinerant 'El Modernisme i les flors' visita Badalona
L'exposició itinerant 'El Modernisme i les flors' visita Badalona

Redacción - 26/06/2019 06:19
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=16506

El Museu de Badalona acollirà des d'aquest dijous l'exposició itinerant de la Diputació de Barcelona "El Modernisme i les flors. De la natura a l'arquitectura". La mostra, que es podrà veure fins al 25 d'agost, aprofundeix en el paper de la natura com a font d'inspiració de l'arquitectura modernista, la qual va tenir sempre present el món vegetal a través de les arts decoratives.

Organitzada en diferents àmbits, s'hi analitza l'estudi dels artistes de l'època per capturar el model natural de plantes i flors a través del dibuix, la pintura i, fins i tot, les primeres fotografies. També es fa un recorregut per les tècniques de diferents arts aplicades a l'arquitectura i es mostren exemples de motius florals en estructures de ferro, estuc, ceràmica, mosaic hidràulic i vitralls.

Pel que fa a les activitats vinculades, hi ha programada una visita guiada per aquest diumenge 30 de juny, a les 11.30 h.

Exposició multisensorial

Per fer més completa l'experiència, l'exposició convida a olorar el perfum de determinades flors, escoltar i visualitzar els processos de producció dels ornaments, i palpar-ne les formes a través de diferents reproduccions. A més, el programa d'accessibilitat La Mirada Tàctil ha adaptat els seus continguts per a les comunitats amb dificultats visuals amb guions amb macrocaràcter, escriptura braille i elements en relleu, i per al col·lectiu sord s'hi han habilitat codis QR vinculats a vídeos en llengua de signes i subtítols.

La mostra itinerant ja ha visitat els dos museus locals que han participat en la seva coproducció, Can Tinturé dels Museus d'Esplugues de Llobregat i el Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès, i també el Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu.