Les propostes teatrals del Grup Focus són les més aplaudides del Grec 2019 Festival de Barcelona
Les propostes teatrals del Grup Focus són les més aplaudides del Grec 2019 Festival de Barcelona

Redacción - 12/08/2019 06:52
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=16561

Els espectacles produïts i/o exhibits pel Grup Focus han estat els més aplaudits de l'edició d'enguany del Grec Festival de Barcelona. Del 25 de juny al 31 de juliol els teatres de Barcelona han omplert els seus escenaris de muntatges teatrals tant en els espais del Grec Montjuïc com en les diferents sales de la ciutat, deixant unes dades molt positives. Casa de nines, 20 anys després ha estat l'espectacle més vist al Grec ciutat (amb 12.894 espectadors al Teatre Romea), seguida d'El cartógrafo (5.879 espectadors al Teatre Goya), Les feres de Shakespeare (5.719 espectadors a ONYRIC Teatre Condal, en la primera col·laboració de l'espai en el marc del Grec) i Un dia qualsevol (5.296 espectadors a La Villarroel). Pel que fa a la programació del Grec Montjuïc, Jerusalem ha estat la producció més vista, amb 5.367 espectadors en tres funcions. Això suposa un total de 38.583 espectadors, és a dir, un 67% dels espectadors de teatre del Grec 2019 Festival de Barcelona han gaudit de muntatges exhibits i/o produïts pel Grup Focus.
El tercer Festival Grec dirigit per Cesc Casadesús ha aplegat gairebé 137.737 espectadors -20.000 més que en l'any anterior-, distribuïts de la manera següent: 57.442 espectadors en els muntatges teatrals, 29.532 en els de música, 11.051 en dansa i 10.310 en els de circ.
Alguns muntatges exhibits durant el Grec 2019 Festival de Barcelona tornaran durant la temporada 2019-2020 als teatres del Grup Focus, com és el cas de les produccions pròpies Jerusalem i Casa de nines, 20 anys després que es podran veure al Teatre Romea l'inici d'aquesta nova temporada.

Jerusalem
Pere Arquillué protagonitza aquest espectacle de dimensions èpiques dirigit per Julio Manrique. Un text extremadament original de Jez Butterworth que celebra el caos, el desordre i la llibertat.
És una coproducció de Teatre Romea, Grec 2019 Festival de Barcelona i Centro Dramático Nacional (CDN-INAEM).

Casa de nines, 20 anys després
Sílvia Munt dirigeix aquest drama contemporani que planteja la realitat de la icònica protagonista de Casa de nines, de Henrik Ibsen, vint anys després d'abandonar la llar familiar. La llibertat, la renúncia i la dignitat són els grans protagonistes d'aquest text sense fissures, que compta amb un quartet actoral excepcional: Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Isabel Rocatti i Júlia Truyol.
És una coproducció de Teatre Romea, Grec 2019 Festival de Barcelona i Verteatro.

El Cartógrafo
Blanca Portillo i José Luis García-Pérez interpreten tots els personatges d'un intens i emotiu text nascut de l'experiència personal de Juan Mayorga, qui també dirigeix el muntatge. Un espectacle que desprèn joc teatral de manera esplèndida per parlar sobre la memòria i la importància de recordar.
És una coproducció de: Avance Producciones Teatrales, Entrecajas Producciones Teatrales i García-Pérez Produciones.

Les Feres de Shakespeare
Els Pirates Teatre fan el salt al gran format i debuten a l'ONYRIC Teatre Condal. Adrià Aubert dirigeix una adaptació musical en clau femenina escrita per Ariadna Pastor a partir del polèmic text de William Shakespeare L'amansiment de la fera. El muntatge compta amb les interpretacións de: Laura Aubert, Lloll Bertran, Mariona Castillo, Ricard Farré, Laura Pau, Lluna Pindado, Arnau Puig i Jordi Vidal.
És una coproducció de: Els Pirates Teatre i Grec 2019 Festival de Barcelona.

Un dia qualsevol
Oriol Tarrasón signa i dirigeix una tendra comèdia sobre la tercera edat, la vida, la mort, la soledat i el ser independent. Les Antonietes tornen a La Villarroel amb una proposta íntima, àgil, divertida i irònica. Imma Colomer dona veu a Solange (o originalment Marta), una dona que ingressa voluntàriament a la residència Bon Repòs per tal de demostrar que encara és independent. Sobre l'escenari l'acompanyen Annabel Castan, Pep Ferrer i Quimet Pla.
És una coproducció de: Les Antonietes, Grec 2019 Festival de Barcelona i OHM Productions.