Aquest dimarts comença la Festa Major d’Agost de Badalona
Aquest dimarts comença la Festa Major d’Agost de Badalona
Els concerts a la Rambla d’Oques Grasses i Bossonaya enceten demà a les 21.30 h les activitats, que s’estendran fins al dijous 15
Redacción - 12/08/2019 12:16
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=16564

Badalona inicia aquest dimarts 13 els actes de la Festa Major d'Agost, una celebració que s'estendrà fins al dijous 15 d'agost. Les actuacions musicals i la cultura tradicional i popular tornaran a ser els eixos centrals del programa d'activitats, que comptarà un estiu més amb el tradicional Ball de Festa Major a la Rambla, el Castell de Focs a la platja dels Pescadors, la Tanda de Lluïment i la ballada de gegants, entre d'altres. Enguany, el gran concert de la Festa Major anirà a càrrec d'Oques Grasses.

 

Dimarts 13

A partir de les 21.30 h, concerts a la Rambla:

- BOSSONAYA: Formació de nou joves músics que fan un directe festiu de versions de rumba, reggae i ska que està causant sensació arreu on actuen.

- OQUES GRASSES: Grup de música osonenc amb un gran èxit en l'àmbit nacional. Tenen un estil musical variat, que s'enquadra especialment en el reggae-pop. Ens presentaran el seu nou disc Fans del Sol.

 

Dimecres 14

A partir de les 19.30 h, a la plaça de la Vila:

- PREGÓ

- GRAN XERINGA: Una traca de cinc-cents metres passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi i unirà la plaça de la Constitució -antiga plaça de la Vila- amb l'actual plaça de la Vila. La traca acaba amb l'espetec de dotze potents salves de morteret.

- TANDA DE LLUÏMENT. Hi participen: ball de bastons, ball de diables, diables, castellers, el drac Dom Fumera de Pavillard, els dragolins Pomada, Xarop i Xeringueta, els gegants Jeroni, Badamar, Dimonieta, Follet, i els trabucaires.

- CERCAVILA. Els diferents entremesos aniran de la plaça de la Vila fins a la Rambla, on faran un lluïment. Recorregut: carrers de Francesc Layret, Carme, Sant Pere, Sant Pau i la Rambla.

 

22 hores, a la platja dels Pescadors:

- CASTELL DE FOCS

 

Acabat el castell de focs, a la Rambla:

- BALL DE FESTA MAJOR amb l'Orquestra Excellence. L'orquestra ens animarà a ballar tots els estils i ritmes musicals, des del tradicional vals o pasdoble, les salses i els mambos fins al txa-txa-txa, el swing o el rock'n'roll. La nit s'acabarà amb una sessió de música amb un discjòquei.

 

Dijous 15

8 hores, als carrers de barri del Centre:

- MATINADES

 

11.30 hores, a l'església de Santa Maria:

- OFICI SOLEMNE DE SANTA MARIA I REPICADA DE CAMPANES. Els gegants Anastasi i Maria, com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors a la patrona de la ciutat en nom de tots els badalonins i les badalonines.

 

A continuació, a la plaça de Barberà:

- BALLADA DE GEGANTS. A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.

- TORNADA D'OFICI. Els gegants Anastasi i Maria, els més antics de la ciutat, aniran en cercavila fins a la plaça de la Vila, on ballaran.

 

14.30 h, a la Rambla:

 

- DINAR POPULAR. En acabar el dinar hi haurà sobretaula. Les places són limitades i cal contactar amb la Comissió de Festes a comissiofestesbdn@gmail.com.

 

18 h, a la Rambla:

- PENTINA EL GAT. Espectacle d'animació per a tots els públics. Durant una bona estona ens convida a cantar, ballar, riure i jugar. Passi el que passi, que ningú marxi sense estar una mica més content i animat.

 

19 h, a la Rambla:

- BALLADA DE SARDANES. Amb la Cobla Premià. A càrrec de Badalona Sardanista.

 

22 h, a la platja dels Pescadors

BANY DE BÈSTIES. Les bèsties i els diables es desperten, acalorats, la nit de 15 d'agost i fan de les seves! Acabaran a l'aigua ben refrescats. Foc i bany, dues activitats ben badalonines. Recorregut: passeig Marítim, platja dels Pescadors (a l'altura del carrer del Mar) i platja del Pont d'en Botifarreta. Hi participen: el ball de diables, els diables, La Trempada i el drac de Can Sofre.A càrrec de Badalona Bèsties de Foc.