Professionals de Germans Trias reben un premi del Ministerio de Sanidad per la implementació de bones pràctiques en seguretat del pacient
Professionals de Germans Trias reben un premi del Ministerio de Sanidad per la implementació de bones pràctiques en seguretat del pacient

Redacción - 12/09/2019 13:53
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=16587

L'Hospital Germans Trias ha obtingut el Premio a la implementación de prácticas seguras en seguridad del paciente 2019 que atorga el Ministerio de Sanidad per l'estratègia "Impacte d'una intervenció multimodal en el compliment de la higiene de mans".

 

Es tracta d'un ambiciós projecte implementat durant el 2018 a tot l'Hospital que ha suposat una millora del 15% en el compliment de la higiene de mans entre els professionals i una reducció en la prevalença i incidència de les infeccions associades a l'assistència sanitària, també conegudes com a infeccions nosocomials.

 

L'Hospital Germans Trias reconeix la seguretat dels pacients com una dimensió essencial de la qualitat assistencial i com una exigència ètica de la institució i dels seus professionals. Per això, està compromès amb crear un entorn segur per als seus pacients.

 

"Entre les diferents accions que vam dur a terme l'any passat, podem destacar la posada en marxa de dos cursos de formació continuada en higiene de mans: un en línia, en el qual es van formar 539 professionals, i un altre semi presencial amb un taller de simulació de casos, que van fer més d'un miler de professionals", explica Irma Casas, coordinadora del Grup de Vigilància i Control d'Infecció Nosocomial i metgessa especialista de Medicina Preventiva.

 

Altres accions que van formar part de la intervenció premiada van ser l'elaboració d'un vídeo dirigit a professionals i pacients amb el lema "Busca el teu motiu", que es va difondre per les xarxes socials. També, en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Higiene de mans, es va facilitar als professionals un qüestionari de la OMS sobre la percepció d'aquesta pràctica, on es van valorar els resultats i es va realitzar un sorteig de productes d'higiene entre els participants.

 

El Grup de Control de la Infecció Nosocomial realitza cada any una observació directa, anomenada també tall transversal d'observació, als diferents serveis i unitats de l'Hospital i al 2018, es va incentivar els professionals amb millor compliment de la higiene de mans. També es van comunicar els resultats a través de la intranet per motivar tots els professionals a seguir millorant.

 

"L'aplicació d'un programa multidisciplinari i multimodal té un impacte molt positiu en el compliment de la higiene de mans. Fa evident la importància de la implicació de tots els estaments i la necessitat de la implicació de la direcció per dur a terme aquests projectes amb dotacions de recursos i la seva posterior comunicació i difusió efectiva", assegura la metgessa.

 

Irma Casas presentarà l'estratègia guanyadora a Madrid el proper 17 de setembre durant la I Jornada del Día Mundial de la Seguridad del Paciente, on també recollirà el guardó.

 

 

 

Germans Trias s'adhereix a la celebració del Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients

 

El 17 de setembre es celebra a tot el món el Dia Mundial de la Seguretat dels Pacients. L'Hospital Germans Trias es sumarà a aquesta commemoració amb un programa d'activitats per tal de promoure la implicació i la participació de professionals i pacients en la seva seguretat.

 

Seguint el lema "En seguretat, digues la teva", es convocaran reunions monogràfiques dels diferents comitès i comissions assistencials de l'Hospital, de les unitats i serveis certificats amb la noma ISO 9001 i d'altres unitats i serveis compromesos amb la seguretat dels pacients, on es plantejaran noves iniciatives de millora. De la mateixa manera, i per impulsar la col·laboració de tots els treballadors de l'Hospital, es col·locaran a diferents àrees del centre uns murals on es podran deixar idees per millorar de la seguretat dels pacients.

 

També es distribuiran uns marcs perquè tots els professionals es puguin fer fotografies i les comparteixin a les xarxes socials. L'activitat es podrà seguir a través dels hashtags #hitincmoltadir, #CanRutiSeguretatPacients i #seguretatpacientsICS.