Badalona commemora aquest dimecres 16 d’octubre el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca
Badalona commemora aquest dimecres 16 d’octubre el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardíaca

Redacción - 14/10/2019 11:18
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=16659

Aquest proper dimecres 16 d'octubre, la plaça de la vila de Badalona acollirà, en el marc del Dia Mundial de Conscienciació de l'Aturada Cardíaca i sota el lema "Tots els ciutadans del món poden salvar una vida", un seguit d'activitats amb la voluntat de conscienciar a la població sobre l'aturada cardíaca i com les maniobres de reanimació cardiopulmonar poden salvar una vida.

 

Els organitzadors ensenyaran a tothom que ho desitgi com realitzar la reanimació cardiopulmonar en un taller que se succeirà des de les 17 h fins a les 20 h del vespre. El taller també aniran dirigits als infants i joves, que podran realitzar la pràctica amb uns coixins en forma de cor adaptats a la seva mida.

 

A les 18 hores tindrà lloc una flashmob multitudinària a ritme de la cançó Staying alive, del grup anglès Bee Gees, ja que aquesta melodia marca de manera perfecta el ritme que s'ha de seguir quan es fan les compressions toràciques al practicar una maniobra d'RCP.

 

Durant tota la tarda es regalarà a tothom que hi participi, fins exhaurir existències, una samarreta commemorativa de l'esdeveniment,.

 

Coincidint amb aquest esdeveniment, l'Ajuntament ha llançat novament, mitjançant pòsters exteriors a tota la ciutat, la campanya "Badalona, ciutat cardioprotegida" on es recorda que la ciutat ja compta amb quaranta-vuit espais cardioprotegits entre farmàcies i equipaments municipals.

 

La celebració del Dia Mundial de la Conscienciació de l'Aturada Cardíaca és una iniciativa dels serveis de Protecció Civil i Salut de l'Ajuntament de Badalona juntament amb el Sistema d'Emergències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya. Tots els tècnics d'aquestes entitats seran formadors dels tallers, oberts a tota la ciutadania.