Vlll Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona
Vlll Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona

Redacción - 04/11/2019 11:33
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=16710

Dissabte 9 de novembre, al voltant d’una quarantena de gegants i capgrossos es trobaran a la Rambla, a l’alçada de Roca i Pi, per celebrar la vuitena Fira de Gegants i Capgrossos de Badalona. Aquesta festa va néixer l’any 2012 amb la intenció d’agrupar tots els capgrossos i gegants que hi ha a la ciutat. Aprofitant l’avinentesa, és una oportunitat única per comprovar la salut del món geganter badaloní i establir lligams entre les colles de les escoles i d’altres entitats.

A les 11.00 hores l’acte d’inauguració donarà el tret de sortida de la Fira. Durant el matí hi haurà tallers de dibuix i de construcció de capgrossos, entre d’altres, per als nens i nenes. A les 12.00 hores es realitzarà el taller “Descobreix com és un gegant” en el qual els nens i nenes podran veure com es desmunta un gegant i de quines parts està fet. Tot seguit, hi haurà un conta contes del conte de l’Anastasi i la Maria al Racó d ́’en Gual.

Després d’una pausa a l’hora de dinar, a les 16.30 hores es donarà inici a la cercavila, que recorrerà la Rambla, el carrer de la Mercè, el carrer Canonge Baranera, el carrer de Mar i la Rambla fins a Roca i Pi. A les 17.00 hores hi haurà un berenar popular i a les 18.00 hores es farà la mostra de balls de gegants i capgrossos en la qual tots els participants faran el seu ball propi. Tot plegat acabarà a les 19.00 hores amb un gran final de festa. A més, al llarg de tot el dia hi haurà paradetes amb informació i marxandatge de les entitats i una exposició a l’aire lliure de les figures festives.

Enguany hi participaran els gegants de la Ciutat Ferrer de Gualbes i Elionor de Sant Climent, els gegants de la Colla de Geganters de Badalona Follet i Dimonieta, els capgrossos vells i els capgrossos nous de la Ciutat, els gegants i els capgrossos de l’escola Lola Anglada, els gegants de l’escola Jungfrau, els gegants dels Maristes Champagnat, la Faràndula de Badalona, els gegants de Ventós Mir, els gegants de Pomar, el Follet Petit, en Bullafer i en Tasi i na Mariona.

PROGRAMA

● 11:00 h. Acte Inaugural / Inici Tallers Infantils. ● 12:00 h. Descobreix com és un gegant. ● 12:45 h. L’hora del conte: Anastasi i Maria el conte. ● 16:30 h. Cercavila. ● 17:00 h. Berenar Popular. ● 18:00 h. Mostra de Balls de Gegants. ● 19:00 h. Final de festa

MÉS INFORMACIÓ

https://gegantsbadalona.org/noticies/vi-fira-de-gegants-i-capgrossos-de-badalona/ https://www.facebook.com/gegantersbadalona/ https://twitter.com/GegantersBDN https://www.instagram.com/gegantersbdn/