Es reprenen aquest mes d'octubre les competicions de Futbol Americà aturades a març
Les noves competicions de la 20-21 s’iniciaran el proper gener
Premsa FCFA - 06/10/2020 07:07
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=17259

Amb el mes d'octubre comença la temporada de Futbol Americà que aquest any serà totalment atípica degut a la situació actual generada per el Covid-19.
L'Assemblea general de la Federació va referendar els plantejaments de la Junta Directiva i, finalment, totes les competicions oficials corresponents a la temporada 20-21 que convoqui la FCFA donaran inici a partir del proper mes de gener ja al 2021.


Però això no vol dir que no tinguem Flag i Futbol Americà fins que comenci el proper any. També es va decidir que aquest mes d'octubre es reprendran totes les competicions de Flag que van quedar paralitzades el passat 12 de març i que al novembre es farà el mateix amb les competicions de Futbol Americà. La gran majoria de clubs ha tornat als entrenaments progressivament durant aquest mes de setembre tots ells, un cop adaptats a les exigències de protocols de seguretat exigides.

Una de les mesures aprovades és que la reincorporació a les competicions serà voluntària pels equips que estaven participant; no podia ser d'una altre manera degut a les circumstàncies particulars de cada equip sis mesos després, i també perquè les mesures i adaptacions de calendaris i normatives actuals comportarà reprendre els partits faran que les mateixes no puguin ser exactament amb les mateixes condicions que abans de la suspensió.


Un cop el protocol Covid de la FCFA ha estat validat per la UFEC i autoritzat pel Consell Català de l'Esport, durant la setmana que comença el 5 d'octubre dura el termini per confirmar quins equips continuaran les competicions de flag. Més d'un 60 per cent dels equips que estaven en competició ja ho han fet, i la propera setmana es publicaran les dates de les jornades que es disputaran entre mitjans d'octubre i Nadal.


Pel que fa a les competicions de futbol amb contacte, la previsió és que el proper 7 de novembre es reprenguin els calendaris des del punt on es van quedar, tant en la LCFA Sènior com en la Junior. En el cas de la Sènior, amb dues jornades per disputar-se de la Fase Regular més semifinals i final; i la LCFA Junior ja directament en els playoffs.
Una novetat important és la possibilitat d'eliminar alguna de les jornades previstes per poder jugar amb més dies de diferència i així solucionar possibles confinaments d'algun equip.


En qualsevol cas les competicions 19-20 que es reprendran ja a la temporada 20-21, han de finalitzar abans que acabi aquest any, i si no es pogués quedarien definitivament suspeses.


Tot i la incertesa de tot plegat i que clubs i jugadors són conscients que qualsevol planificació pot canviar d'un dia a altre a causa de l'aplicació de noves mesures sanitàries per part de les autoritats, el nostre esport afronta amb molta il·lusió, i amb la màxima cura per vetllar per la seguretat de tots, la tornada a l'activitat.