Salut impulsa un cribratge intensiu contra la COVID-19 a Badalona
Salut impulsa un cribratge intensiu contra la COVID-19 a Badalona
S’inicia aquest dimarts 1 de desembre al Pavelló Olímpic i durarà fins al dissabte 5
Redacción/Imagen: ICS - 30/11/2020 06:43
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=17373

El Departament de Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus. Aquesta actuació preventiva es farà del dia 1 al 5 de desembre al Pavelló Olímpic de Badalona (Av. d’Alfons XIII, s/n) i està dirigida als usuaris de més de 16 anys del CAP Sant Roc, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. En els propers dies, les persones que estan cridades a participar al cribratge rebran un SMS informatiu.

La realització dels testos antigènics ràpids (TAR) es farà de dimarts a dissabte, de les 9 a les 14.00 hores i de les 15 h a les 19.00 hores. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova. Pel que fa als resultats del test, si és positiu es tindrà de manera ràpida. Si és negatiu, s’enviarà un SMS en les properes hores i també es penjarà a plataforma La Meva Salut. El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones.

Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

A l’àrea Metropolitana Nord de Barcelona, l’Institut Català de la Salut (ICS) gestiona els dispositius d’atenció primària de les comarques del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. En aquestes comarques, els serveis de l’ICS ofereixen assistència a més d'1.400.000 persones pertanyents a 70 municipis. Els professionals que hi treballen formen un total de 64 equips d’atenció primària i 37 unitats assistencials de suport, i estan repartits en 107 centres de salut. Al Barcelonès Nord concretament l’ICS compta amb 14 equips d’atenció primària que atenen en 13 centres d’atenció primària, dos d’ells funcionant també com a centres d’urgències d’atenció primària.

Trobareu més informació a: http://primaria.icsmetropolitananord.cat