Aspanin reinventa el seu Sopar Solidari per celebrar-lo en format virtual
L’acte, que serveix per recaptar fons per a projectes a favor de la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual, s’ha celebrat aquest divendres
Redacción - 23/02/2021 06:34
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=17499

El Sopar Solidari anual d'Aspanin ha reunit, enguany, un centenar de persones que han volgut mostrar el seu suport a aquesta entitat badalonina que vetlla per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual. La situació sanitària actual ha obligat a substituir l'habitual trobada al Badalona Centre Internacional de Negocis - BCIN per una vetllada virtual que els participants han pogut seguir en directe per streaming aquest divendres, 19 de febrer, i que ha aconseguit recaptar 3.600 euros.

La regidora de Comerç, Mercats i Consum de l'Ajuntament badaloní, Rosa Bertran, ha estat l'encarregat d'encetar el torn de parlaments de l'acte, que, com en altres edicions, ha estat conduit pel periodista i presentador Toni Forteza. La gerent de l'entitat, Eva Gayarre, ha pronunciat un discurs en què ha volgut destacar la feina feta per l'organització durant aquest any ple de reptes, mentre que Alba González, directora del Servei de Tutela, i Maika García, directora del Servei d'Oci i Habitatge, han explicat com la pandèmia de la covid-19 ha afectat la dinàmica d'algunes de les activitats d'Aspanin.

L'esdeveniment virtual també ha servit per acostar la realitat de l'entitat i de les persones que en són usuàries a l'audiència gràcies a l'emissió de quatre vídeos que han mostrat, entre d'altres, com es realitzen les reunions de coordinació en els pisos tutelats del Servei d'Autonomia a la Pròpia Llar, com és el dia a dia a la Llar Residència Josep Niubó i en què consisteix una visita tutelar. També s'ha presentat un nou recurs residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual d'edat avançada que l'entitat ha creat per donar resposta a les llargues llistes d'espera per accedir a una plaça pública.

El grup Encara Agost ha enregistrat una petita actuació per amenitzar la vetllada que, com és tradició, també ha inclòs un sorteig de productes i serveis donats per establiments de la ciutat.

Amb més de cinquanta anys d'història, Aspanin és una de les organitzacions més emblemàtiques de Badalona i un dels agents principals de la ciutat en ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual