El CNL de Badalona i Sant Adrià obre la inscripció als cursos de català de primavera
Es manté la inscripció en línia i el format virtual dels cursos; l’oferta cobreix tots els nivells fins al C1
Redacción - 29/03/2021 06:42
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=17551

Aquest trimestre d'bril a juny la programació que ofereix el CNL de Badalona i Sant Adrià són cursos en modalitat virtual de nivell Inicial i Bàsic (Bàsic 1, Bàsic 2 i Bàsic 3), mentre que l’oferta de cursos en línia ofereix els nivells Bàsic, Elemental, Intermedi i Suficiència (C1). El Consorci per a la Normalització Lingüística comença un nou període d’inscripcions als cursos de català. Del 9 al 12 d’abril s’obre la inscripció preferent per als alumnes del darrer any i els dies 13, 14, 15 i 16 d’abril, per a la resta d’alumnes i per al públic en general.

Els cursos començaran el 28 d’abril. Tota la informació actualitzada està disponible al  web

Adaptats a les necessitats

Les modalitats dels cursos inclouen el format virtual o en línia, per l’avantatge que suposa a l’hora d’assumir els canvis provocats per la crisi sanitària i per atendre totes les preferències. Les sessions virtuals són classes en directe, a través de l’ordinador (o tauleta/mòbil), amb el professor. 

I en els cursos en línia els alumnes treballen pel seu compte sense horari predeterminat i el professor els estableix un pla de treball i un calendari . Els nous formats virtuals exigeixen un coneixement informàtic bàsic, un dispositiu amb connexió a Internet, altaveus o auriculars, micròfon i càmera. Atenent a la voluntat social de servei públic, l’oferta conserva la gratuïtat dels cursos inicials i bàsics, una mesura establerta arran de la pandèmia, i la reducció de tarifes de la resta de cursos, que mantenen igualment un seguit de supòsits de reducció.

Proves de col·locació

Durant el mes de març s’ha activat la plataforma virtual per a les proves de col·locació en línia i estarà activa fins al 8 d’abril. A partir del 9 d’abril aquestes proves es podran continuar demanant però s’hauran de sol·licitar des de l’aplicatiu de les inscripcions. 

Aquestes proves les han de fer les persones no hagin fet mai cap curs al CPNL o no tinguin cap certificat oficial, a més és un tràmit gratuït que es pot fer en línia. Aquesta feina prèvia de les proves de nivell permet fer més àgils els tràmits durant el període de matrícula general perquè les persones ja sabran amb anterioritat a quin nivell s'han d’inscriure.

Horari del CNL

Les oficines del CNL de Badalona i Sant Adrià estaran obertes a partir del 6 d’abril i l'atenció al públic es fa preferentment per via telemàtica i caldrà demanar cita prèvia per telèfon o per correu electrònic per als tràmits presencials, així com per demanar atenció personalitzada.

Del 6 al 9 d’abril: de 9 a 13.30 hores i de 15.30 a 17.30 h (divendres tarda tancat) Del 12 al 16 d’abril: de 9 a 13.30 hores i de 15.30 a 19 h (divendres tarda tancat) A partir del 6 d’abril: de 9 a 13 hores Consorci per a la Normalització Lingüístic.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei.

El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística. L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.