Badalona ret homenatge a tots els treballadors i les treballadores essencials que han estat en primera línia en la lluita contra la COVID-19
Badalona ret homenatge a tots els treballadors i les treballadores essencials que han estat en primera línia en la lluita contra la COVID-19
La nova plaça dels Jardins de Ca l’Amigó, a tocar de l’Hospital Municipal de Badalona, acollirà un monument de reconeixement, gratitud i de record
Redacción - 29/03/2021 06:47
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=17552

El Teatre Zorrilla va acollir aquest dijous 25 de març un acte d'homenatge que l'Ajuntament de Badalona ha tributat a tots els treballadors i les treballadores essencials que han estat en primera línia en la lluita contra la COVID-19 des de l'inici de la pandèmia.

El meteoròleg i presentador Tomàs Molina va ser el conductor de l'acte que va comptar amb l'ambientació musical del duet Khachatryan-Allende del Conservatori de Música de Badalona.

Per l'escenari del Teatre Zorrilla, on van estar acompanyats de l'alcalde de Badalona i d'una representació de tots els regidors i regidores de l'Ajuntament, hi van passar representants de Badalona Serveis Assistencials (BSA); de l'Hospital Germans Trias i Pujol; de l'Atenció Primària, de l'Institut Municipal de Serveis Personals de Badalona (IMSP); dels Serveis d'Emergències (SEM) i del Grup la Pau; cossos de seguretat i de protecció civil; de les residències de gent gran; dels centres educatius; de Pompes Fúnebres; Federació de Comerciants de Badalona; Federació de Mercats de Badalona; Associació de Marxants de Badalona; familiars i treballadors municipals d'aquells serveis que van ser declarats essencials. Tots ells van transmetre a través de les seves paraules i dels seus silencis, les seves vivències, els esforços, els neguits, les pors i les esperances viscudes en la seva feina diària lluitant contra els efectes de la Covid-19 i estant al costat de les persones que més ho necessitaven. Les emocions trameses des de l'escenari, i compartides pels assistents a l'acte, es van barrejar amb l'agraïment que va arribar en tot moment des de la platea.

També van ser presents i van col·laborar: la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB); la Federació d'Empresaris de Badalona (FEB); Creu Roja; el Conservatori Professional de Música de Badalona i el Sindicat UGT-PSU.

L'alcalde Xavier Garcia Albiol va cloure l'acte assenyalant que "en nom de la ciutat de Badalona, i de manera solemne, us vull donar les gràcies pel vostre esforç, per la vostra lluita i, sobretot, per salvar les nostres vides, fins i tot en ocasions arriscant la vostra". L'alcalde va avançar que, en record dels més de 400 badalonins i badalonines que han perdut la vida i dels més de 19.000 que, fins ara, s'han enfrontat a la Covid-19, la imatge de les mans entrellaçades que han presidit l'acte d'homenatge es transformarà en un monument de reconeixement que s'instal·larà a la nova plaça dels Jardins de Ca l'Amigó, a tocar de l'Hospital Municipal de Badalona.

Un minut de silenci i el Cant dels ocells en record de les persones que han perdut la vida per la Covid-19 va ser el punt i final de l'acte d'homenatge de Badalona als treballadors i treballadores que lluiten contra la pandèmia.