Torna la presencialitat en els cursos de català de nivell Inicial i Bàsic
Les aules tindran totes les mesures de seguretat i d’higiene
Redacción - 08/09/2021 13:11
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=17735
  • Amb la voluntat de facilitar la inscripció dels cursos de català i d’adaptar-se a les necessitats generades per les restriccions de la pandèmia, el Consorci per a la Normalització Lingüística modifica el període d’inscripció de setembre i avança les proves de col·locació. A partir de l’1 i fins al 15 de setembre  

    La prova de col·locació és un requisit indispensable per a aquelles persones que tinguin un mínim coneixement de la llengua, però que no puguin acreditar-lo amb un curs anterior del CPNL o amb un certificat oficial de la Secretaria de Política Lingüística. Mitjançant aquesta prova, s’assigna el curs més adequat segons els coneixements a la persona. 

    La propera inscripció als cursos de català començarà el 6 de setembre, de manera preferent per als alumnes del CPNL del darrer any, i a partir del 13 de setembre per al públic en general. La inscripció es tancarà el dia 15 de setembre. La informació per a la inscripció ja es pot consultar a la pàgina web. 

  • El Consorci per a la Normalització Lingüística posa en marxa un nou període d'inscripcions per als cursos de tardor. El procés d'inscripcions es desdobla en dos períodes: del 6 al 9 de setembre s'atendran les persones que acaben de fer un curs al Consorci i que volen continuar el procés d'aprenentatge, i del 13 al 15 de setembre, les inscripcions seran per al públic en general. A més, ja es poden sol·licitar de a la pàgina web del CNL de Badalona i Sant Adrià les proves de col·locació (per a les persones que no saben quin nivell els correspon fer), que són gratuïtes i es fan en línia o bé al SLC de Badalona o al de Sant Adrià. La informació per a la inscripció ja es pot consultar a la pàgina web. AL CNL de Badalona i Sant Adrià s'ofereixen cursos a les dues poblacions. Una de les novetats d'aquest setembre és la tornada a la presencialitat d'alguns cursos, sobretot dels nivells Inicial i Bàsic en què s'ha fet un esforç per poder oferir en aquests nivells més baixos la tornada a les aules. Tot i així, aquests nivells també s'oferiran de manera telemàtica, com la resta de nivells, per a les persones que prefereixin els cursos en línia. L'oferta formativa d'aquest període de matrícules inclou tots els nivells des de l'Inicial fins al Superior (C2). 

 

A banda, també s'oferiran cursos destinats a persones aturades i finançats pel SOC, que seran 50% virtuals i 50% en línia, i també cursos finançats per la Secretaria per a la Igualtat, Migracions i Ciutadania i l’Ajuntament de Badalona. Aquests cursos s'oferiran els dissabtes per atendre les persones que no poden fer el curs entre setmana. 

 

Proves de col·locació 

Amb la voluntat de facilitar la inscripció dels cursos de català i d'adaptar tots els serveis a les necessitats generades en les diferents fases de restriccions per la pandèmia, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) va avançar les proves de col·locació al mes de juliol i les reprendrà de l'1 al 15 de setembre. Es poden sol·licitar a la pàgina web del CPNL. 

 

La prova de col·locació és un requisit indispensable per a aquelles persones que tinguin un mínim coneixement de la llengua, però que no puguin justificar-lo amb un curs anterior del CPNL o amb un certificat oficial de la Secretaria de Política Lingüística. 

 

D'aquesta manera, esponjant la sol·licitud de proves i allargant el període per realitzar-les, es faciliten les gestions de la inscripció als cursos de català del mes de setembre. La prova de col·locació és gratuïta i es pot escollir si es fa en línia o en un centre de normalització lingüística proper

 

Mesures de millora 

Aquesta iniciativa s'afegeix a altres mesures que el CPNL ja ha tirat endavant durant els mesos de pandèmia, com la inscripció en línia, el reforç de l'atenció ciutadana, la virtualització dels cursos presencials, el replantejament de tots els recursos didàctics, la disminució de la ràtio d'alumnes per curs i l'impuls de les modalitats d'aprenentatge semivirtual i en línia. 

 

La situació d'emergència sanitària ha fet adaptar l'oferta formativa del Consorci, que combina diferents modalitats diferents: la presencial 100 % presencial; la semivirtual, que compta amb un 50 % de sessions síncrones i un 50 % d'aprenentatge autònom, i la modalitat en línia, que consisteix en l'aprenentatge autònom i el seguiment asíncron per part del tutor. 

 

La durada preferent dels cursos continua sent trimestral de 45 hores, per bé que també n'hi ha de 90 hores, com el curs de català superior (certificat C2). 

 

Un model d'èxit 

Els cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística són homologats i disposen de certificació oficial de la Secretaria de Política Lingüística, equivalent al Marc europeu comú de referència. Són cursos gratuïts en els nivells inicials i bàsics, i compten amb reduccions importants en la resta de nivells, excepte en el nivell superior. 

 

Les diferents modalitats d'aprenentatge i la metodologia dels cursos de català del Consorci consoliden un model d'èxit, modern i dinàmic, que permet assolir els coneixements i alhora introdueix l'alumne a la comunitat d'aprenentatge on, a més, disposa de l'accés a altres serveis per activar el català, com el Voluntariat per la llengua. 


Consorci per a la Normalització Lingüística   

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística. 
 
L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.