L'exposició 'Maternitats. Fotografies i narracions' de Bru Rovira arriba al Centre Cívic la Salut

Redacción - 01/04/2011 05:30
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2067

Maternitats és un projecte composat per una sèrie de 16 fotografies instantànies fetes arreu del món on els protagonistes són les mares amb els seus fills. Una mostra que arriba amb molta ànima al centre cívic La Salut de Badalona i que es podrà veure fins al proper 30 d'abril. Les fotografies van acompanyades de textos, a través dels quals, el visitant podrà viatjar per països i cultures diferents i, malgrat que les situacions poden ser molt adverses, les fotografies capten la maternitat com una relació única on hi sobresurten la bellesa i l'amor.

Maternitats permet diferents percepcions i segons els seus responsables "pot ser motiu de reflexió per a totes les edats". Així, els més petits poden captar sobretot les emocions, la figura de la mare; els escolars es faran preguntes sobre la vida d'aquestes mares i fills, la diversitat del món en el que vivim, els nostres propis sentiments; i, finalment, joves i grans poden interessar-se per temes com el comerç just, la relació nord-sud, les guerres oblidades, la situació dels refugiats o l'accés universal a la salut.

Des de Guatemala fins a la regió índia de Andhra Pradesh, passant per Rwanda, Belgrad, el Txad o Barcelona, cadascuna de les imatges reflexa una història de dolor, de patiment, de por, de sofriment, però per sobre de tot, del amor més gran que pot existir entre dues persones: el d'una mare vers el seu fill.

Maternitats va començar amb les fotografies i narracions del periodista Bru Rovira i ha anat creixent a partir de les feines dels nens i nenes de diferents escoles que han anat aportant la seva pròpia creativitat. Un projecte emmarcat dins del Programa de Cooperació Internacional de l'Obra Social "la Caixa".