Els Castellers de Badalona actuen a Igualada en motiu de la diada d'inici de la colla local

Redacción - 04/04/2011 04:58
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2072

Els Castellers de Badalona han actuat a Igualada aquest cap de setmana en motiu de la diada d'inici de la colla local, els Moixiganguers d'Igualada. Els micacos es plantejàvem seguir amb una dinàmica ascendent i alçar el segon castell de set de la temporada en aquesta actuació. Les baixes van fer que aquesta opció es descartés, però la colla va aprofitar per estrenar castellers, canalla i provar noves posicions amb un excel·lent resultat, segons van confirmar els seus responsables.

El primer castell després del pilars de quatre inicials, el quatre de sis amb agulla, va estar el castell d'execució més lenta degut a les reduïdes mides de l'acotxadora. Tot i així, la resta del castell, tant pel que fa a mida com estabilitat, es va mantenir en tot moment segur.

A segona ronda la colla de Badalona va alçar un tres de sis. "Aquesta construcció és la més està costant de treure i per això el cap de colla valora molt positivament l'excel·lent execució de l'estructura i el domini del tronc" expliquen membres de la colla, "tot i els canvis, aquesta estructura ja presenta les condicions suficients per alçar-la un pis més"; objectiu que la colla micaco es planteja a curt termini.

La tercera ronda va servir per acabar un senzill però complert quatre de sis. El castell, que incloïa estrenes tant a canalla com a tronc, va tenir un bon ritme i un bon desenvolupament. Sense cap complicació, la colla va descarregar un solvent quatre de sis que, segons els castellers, "ha d'alçar-se un pis més per la setmana vinent".

Per finalitzar l'actuació, els Castellers de Badalona han alçat un pilar de quatre.

La colla micaco actua la setmana que ve a Gràcia (Barcelona) i aquesta és una cita important pels badalonins que es plantegen l'objectiu d'alçar castells de set a la ciutat veïna.