Avui es fa el llaurat de la sorra a les platges de Badalona
A les platges del Coco, del Pont del petroli, de l’Estació i a la del Patins de vela, el llaurat es realitzarà més endavant a causa de les obres del passeig Marítim
Redacción - 05/04/2011 00:37
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2079

Avui dimarts es realitzarà a les platges de Badalona el llaurat de la sorra. D'aquesta manera es continuen amb els treballs de condicionament de la platja abans que comenci la temporada d'estiu. Es tracta d'un treball preventiu que es realitza cada any a les platges de la ciutat.

El llaurat consisteix en voltejar la sorra amb màquines i remoure la capa superficial uns cinquanta centímetres aconseguint així una exposició de la sorra al sol. Aquest actua com a fungicida mitjançant l'efecte combinat de la radiació ultraviolada i l'assecament produït per la calor. És un procediment cent per cent natural ja que no s'utilitza cap producte químic.

El treball es realitza amb tractors que porten arades i és una ampliació complementària del que es porta a terme durant l'hivern.

Aquest any la superfície llaurada serà aproximadament de 8 hectàrees, ja que a les platges del Coco, del Pont del petroli, de l'Estació i a la del Patins de vela, no es podrà realitzar el llaurat a causa de les obres del passeig Marítim. En aquest tram el llaurat es farà posteriorment.

Amb aquesta actuació es pretén millorar la qualitat de les sorres a fi i efecte de donar als usuaris/es unes garanties sanitàries òptimes pel seu gaudiment.