La coalició d'ERC, Accent, RCat i les JERC es presenta al Círcol

C. Bayo - 05/04/2011 03:52
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2080

Amb un Círcol Catòlic ple de gom a gom. Així es va presentar ahir la coalició formada per ERC, Accent, RCat i les JERC i que anirà a les eleccions del 22 de maig amb unes propostes de proximitat i independentisme, i una candidatura que aporta regeneració política a la política municipal. Durant l'acte va destacar la presència de l'exsecretari d'Immigració, Oriol Amorós, qui va obrir la desfilada de candidats amb un discurs basat en la lluita perquè no s'embruti el nom d'una ciutat com Badalona. 

Tot seguit va començar la desfilada de candidats, començant pel més jove, l'Oriol Rius (JERC) qui va parlar dels projectes destinats als més joves i els problemes que els preocupen com "l'accés a un habitatge digne, a un sou digne, espais on poder estudiar, el preu del transport i la cultura entre molts d'altres".

Va continuar la Laura Soler, candidata de Reagrupament Independentista, qui va parlar de la necessitat de "treballar cada dia fins a arribar a la independència".

En la mateixa línia va parlar el candidat d'Accent, Oriol Lladó, qui va fer referència a l'èxit de la manifestació del 10 de juliol i de la quantitat d'idees amb que arriba la coalició, gràcies en part a l'arribada de persones procedents del món associatiu que s'incorporen per primera vegada a la política, i entre d'altres coses va desengranar alguns dels aspectes del programa com "l'especialització dels centres cívics per fer més interessant i equilibrat territorialment el mapa de les coses a fer a Badalona".

Finalment va agafar la paraula el candidat d'ERC i cap de llista de la coalició, Miquel Estruch, qui, en un discurs molt elaborat que va provocar més d'una ovació, va parlar de les polítiques de proximitat, amb una
 vessant municipalista i oberta del projecte, "pensat des de i per a la ciutat però amb clara voluntat de servir d’exemple per a tot el país". I en un treball per la cohesió social. 

Estruch també va parlar del vot ideològic i va reclamar als seus electors que "no es deixin entabanar per l'engany melodiós del vot útil" i que cadascú es pregunti si val la pena que "els seus ideals, els seus principìs i els seus valors tinguin una bona representació al Saló de Plens".