Un projecte humanitari en clau fotogràfica al Viver
La planta baixa de l’edifici municipal acull entre el 4 i el 15 d’abril una mostra d'instantànies sobre aquest projecte solidari impulsat per la Fundació La Pau Solidària amb aquest poblat gambià
Clara Bayo - 06/04/2011 01:13
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2081

La planta baixa de l'edifici El Viver acull fins al 15 d'abril una exposició fotogràfica sobre el Projecte Garawoll impulsat per la Fundació La Pau Solidària.

Les instantànies, obra del fotògraf badaloní Pere Jiménez, mostren diferents imatges fetes al poblat gambià de Garawoll, un dels països amb els quals col·labora la Fundació La Pau Solidària, una fundació creada pel Grup La Pau, cooperativa badalonina que es dedica al transport sanitari. Aquesta fundació té com a objectiu realitzar accions socials, sanitàries i educatives a favor dels col·lectius més necessitats. Segons el propi fotògraf poder retratar les diferents situacions d'aquest poble gambià, les seves necessitats, el seu estil de vida, va ser una experiència molt enriquidora sobretot per poder portar-la a la ciutat de Badalona perquè tothom pugui reflexionar.

I és què la Fundació La Pau ha assolit un gran repte. L'acció humanitària. I així ho va explicar el president del Grup la Pau, Frederic Torrent en manifestar que gràcies a aquesta tasca s'ha aconseguit la construcció d'un hospital a Garawoll i s'ha dotat de material sanitari la zona. "Les fotografies reflecteixen una realitat d'aquest país, tenen sis ambulàncies, i el primer objectiu que era l'hospital ja disposa de pràcticament tot els mitjans mèdics, per exemple. En aquest any i mig de la fundació tot això ha estat possible perquè molta gent s'ha implicat" va explicar a la inauguració de l'exposició el passat dilluns, qui també va apuntar un altre objectiu, "aquest projecte no podem dir que s'ha acabat, ara queda un altre repte i és el de portat aigua a les escoles".

La mostra de fotografies que mostra tota aquesta tasca i la situació d'aquest país es podrà veure primer al Viver fins al 15 d'abril i després s'espera que passi pels centres cívics de la ciutat.