El conseller Cleries coneix de primera mà els projectes del Consorci Badalona Sud i les entitats de la zona

Redacción - 06/04/2011 00:05
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2085

El conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Cleries, ha visitat Badalona per a conèixer de primera mà els projectes socials que es desenvolupen a la zona sud de la ciutat. Cleries ha visitat en primer lloc l'espai Cibercaixa que hi ha al barri de Sant Roc, un dels projectes més emblemàtics impulsats pel Consorci Badalona Sud, ja que és el fruit de la col·laboració entre aquest organisme públic i l'Obra Social "la Caixa" i, a més, té com a objectiu treballar per combatre la fractura digital en sectors socials amb més dificultats per a accedir a les noves tecnologies.

Després de la visita a aquest espai, el conseller, que ha estat acompanyat de la directora dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a Barcelona, Carme Canela, del primer tinent d'alcalde i regidor del districte, Ferran Falcó, i del gerent del Consorci, Miquel Dosta, s'ha reunit amb l'equip de treball de l'organisme i representants de diferents entitats que participen en l'impuls de diversos projectes socials a la zona com són la Fundació Carles Blanch, Associació Casal La Formiga, Fundació Salut i Comunitat, Fundació Casal d'Infants, Entorn, Fundació Fias, Progess, i la Fundació Obra Social "la Caixa".

Durant la trobada, s'han analitzat diversos d'aquests projectes, i s'han plantejat les accions de futur que cal impulsar de manera més prioritària. En aquesta línia el conseller Cleries ha manifestat que "ara és una època on les administracions han de sumar i buscar totes les possibilitats de cooperació i col·laboració en tots els sectors i més encara en l'àmbit social, del treball per la infància, del treball associatiu" per tirar endavant projectes com els del Consorci.

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde i regidor del districte, Ferran Falcó, ha agraït la visita del conseller pel suport que implica a la tasca que el Consorci i les entitats estan desenvolupant a la zona. Falcó ha manifestat que el Consorci Badalona Sud entra ara en una "nova etapa" que segons el regidor consistirà amb una millora de la gestió "fent que hi entri iniciativa privada de caràcter social per intentar continuar fent la mateixa prestació de serveis sobretot en l'educació dels nens i les nenes del barri perquè tinguin activitats extraescolars, reforç escolar, formació en valors, etc".