ICV-EUIA es reuneix amb el comitè d'empresa de BSA

Redacción - 05/04/2011 22:58
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2089

El grup municipal d'ICV-EUiA s'ha reunit amb el comitè d'empresa de l'Hospital Municipal, per parlar de les seves impressions davant les retallades del govern de la Generalitat.  Segons el president del grup municipal, Carles Sagués, "el comitè d'empresa ho ha dit molt clarament i nosaltres ho subscrivim completament: les retallades en salut són el principi del desmantellament de l'estat del benestar".

Ara per ara s'han produït tancaments parcials d'alguna planta de l'hospital. Es parla del tancament de les consultes externes durant l'estiu. Ja s'ha rebut l'avís que hi haurà mobilitat funcional i geogràfica i el comitè es tem que no es renovarà el contracte a uns 200 treballadors, que no personal fix. "Rebutgem la diferència entre temporers i fixos". "Estan desmantellant el sistema". "Hi ha un objectiu clar: carregar-se el model de salut pública", denuncien diverses veus del comitè.

D'altra banda han volgut posar en relleu com les retallades podran afectar l'atenció a l'usuari, perquè s'ha parlat d'una reducció del 8% del pressupost, amb la corresponent repercussió amb la rebaixa de plantilla o el no cobriment de baixes laborals. "Es col·lapsaran els serveis d'urgències", manifesten amb preocupació, mentre que demanen el suport de l'usuari "perquè tots patirem aquestes retallades".

Tant des del comitè d'empresa de l'Hospital Municipal com des del grup Municipal d'ICV-EUiA s'han posat damunt la taula una sèrie de propostes, d'entre les quals, presentar una moció al Ple de maig per demanar mesures per revertir la situació i racionalitzar al màxim les retallades anunciades.