ICV-EUiA presenta el seu model d'administració municipal

Redacción - 14/04/2011 22:15
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2122

El candidat a l'alcaldia de Badalona per la coalició ICV-EUiA ha presentat un model d'administració municipal sustentat per la qualitat democràtica i la participació.

Per aquest nou mandat municipal, Carles Sagués ha volgut remarcar una nova proposta: la creació del Consell Assessor d'Urbanisme per tal que qualsevol projecte d'envergadura a la ciutat, com podria haver estat el projecte de la plaça Pompeu Fabra, escolti la veu d'experts i de persones de diversos àmbits i en faci un seguiment exhaustiu.

D'altra banda, Carles Sagués ha explicat que "fa quatre anys nosaltres proposàvem el paper descentralitzador dels districtes, amb la figura del tinent d'alcalde, la reducció de regidories, la transparència i la participació. Ens alegra que altres partits vinguin, ara, a la nostra proposta".

El candidat a l'alcaldia ha recordat que justament aquestes propostes van ser "les pedres que hi van haver en l'acord de govern", pel fet que aquest model d'organització municipal no va ser acceptat pel Partit Socialista.

ICV-EUiA destaca en les seves propostes la necessitat de retornar més competències al Ple municipal. "Ara la Junta de Govern pot aprovar projectes que arribin als sis milions d'euros", puntualitza Sagués. També es vol que els documents públics estiguin totalment a l'abast de la gent o que els plens siguin retransmesos pels mitjans de comunicació municipals.

Pel que fa a la participació, Carles Sagués ha tornat a remarcar el paper fonamental dels districtes, amb la figura del tinent d'alcalde que incideixi de manera real en el petit urbanisme i en l'àmbit social. Uns districtes on es desenvolupin els reglaments dels consells, com s'havia fet en els districtes 2 i 8 i que ens aquests darrers anys han desaparegut. "Quantes vegades s'han reunit els consells?" es pregunta el cap de llista d'ICV-EUiA.

"Els consells han de decidir la destinació del pressupost del districte", sentencia Sagués, alhora que recorda la necessitat de revisar els consells sectorials i el suport i la col·laboració entre les entitats.

Carles Sagués opina que no sobra ningú a l'Ajuntament, que el que cal és reorganitzar i racionalitzar les feines i que "No ha de caure un estigma sobre els càrrecs de confiança". Per a Sagués hi ha càrrecs de confiança justificats, però d'altres que s'han consolidat en feines que podrien ser assumides perfectament pel personal de l'Ajuntament.