Esquerra, Accent, Reagrupament i les JERC presenten el seu programa de joventut

Redacción - 19/04/2011 01:48
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2135

Les JERC han presentat les propostes sobre joventut que la coalició Esquerra - Accent - Reagrupament - JERC incorporarà al seu programa electoral. Destaca, segons els seus responsables, la transversalitat dels seus eixos que relacionen les polítiques de joventut amb àmbits com la mobilitat, l'habitatge, la formació i l'ocupació, la salut, la participació, la nova ciutadania i la cultura.


La coalició ha volgut subratllar el paper significatiu dels joves dins del pacte electoral tal i com afirmava el seu cap de llista Oriol Rius al principi de la presentació. Rius ha explicat algunes de les propostes més significatives en matèria d'habitatge i mobilitat entre les quals ha remarcat "els contractes de masoveria urbana i la priorització dels contractes de lloguer per sobre dels de compra en l'habitatge protegit per a joves". També ha insistit en que "cal treballar per aconseguir una millor connexió amb el Maresme durant l'horari nocturn, especialment amb Mataró" així com en "eliminar les hores fantasma d'aquests serveis".

Finalment s'ha referit a la participació com un dels puntals programàtics i n'ha comentat els punts principals especialment dedicats al Consell de la Joventut i la renovació del Pla Local de Joventut.

Per la seva banda, Lola M.Sala, número 2 de les JERC, ha incidit en diverses propostes sobre consum cultural dels joves entre les quals ha ressaltat una Programació Jove permanent així com la creació d'una comissió jove de cultura integrada dins el Consell de Cultura que la coalició plantejarà en el seu programa general.

La jove candidata ha repassat tot un seguit de propostes lligades a diversos àmbits del programa i que s'emmarquen dins la realitat quotidiana dels joves "aquest programa és per a joves i està fet per joves".

Per últim, s'ha parlat sobre la campanya electoral destinada als joves que la coalició està duent a terme, fonamentada en la difusió pels mitjans 2.0 i basada en aconseguir la proximitat i l'interès del jovent no només de cara a aquestes eleccions si no en tot allò relacionat amb la política. En aquesta línia i des de fa tres setmanes, s'estan difonent micro-videos que il·lustren algunes de les propostes o eixos programàtics de joventut de la coalició.