Es crea una plataforma per lluitar contra les retallades en sanitat i educació pública
Amb el nom de Badalona es Mou en Defensa dels Serveis Públics vetllaran perquè les mesures de la Generalitat no afectin als serveis bàsics
Clara Bayo - 21/04/2011 00:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2140

Davant les retallades en matèria pública del Govern de la Generalitat (CiU) són moltes les protestes que s'han fet arreu de la ciutat per mostrar la disconformitat amb aquestes mesures. Però ara, tant des del sector educatiu públic, com des del sanitari, veïnal i polític, s'han fusionat per treballar coordinats i lluitar en contra d'això i per aconseguir millores. I així s'han presentat sota el paraigües de la plataforma Badalona es mou en defensa dels serveis públics. 

Amb un calendari previst ple d'actuacions, anuncien que properament faran públic el seu manifest del qual ja tenen fet l'esborrany i el qual faran arribar al teixit associatiu badaloní per sumar més adhesions respecte un problema que consideren "ens afecta a tots". De moment, la plataforma està formada per la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), els sindicats UGT, CCOO, PSU, Federació d'Associacions de Mares i Pares de Badalona, Badalona es Mou (educació), Comité d'Empresa de Can Ruti, Junta Patronal de Can Ruti, representants també de metges d'atenció primària i hospitalària de BSA i ICV-EUiA com a grup polític i en els pròxims dies esperen aconseguir més adhesions tant d'entitats com d'altres partits.

En primer lloc, el proper 27 d'abril es farà la primera trobada al local de la FAVB on parlaran dels passos a seguir i aglutinaran més entitats per arredonir el manifest. Després està previst presentar dues mocions, una de sanitat i un altra d'educació al ple ordinari del 2 de maig i convocaran una concentració de protesta a la plaça de la Vila a partir de les 18.00 hores. I per últim, i asseguren "ho més important" el dia 14 de maig està convocada una concentració a Barcelona, un acte a nivell de tota Catalunya.

Des del Comitè d'Atenció Primària Badalona Serveis Assistencials, el seu representant, Raul Martín, va explicar ahir, que aquestes retallades del govern de la Generalitat provocaran "un augment de les llistes d'espera,tancament de quiròfans, disminució de personal sanitari i molts més problemes que afectaran al pacient". Per la seva banda des del sector educatiu, els seus representants, per part de l'AMPA, Montse Conejo va dir que aquestes retallades ja es comencen a notar, "en la mancança de tècnics professionals" i que "cal treballar per una escola de qualitat que al cap i a la fi paguem amb els nostres impostos".

Des dels sindicats van assegurar que "s'esta utilitzant la crisi com a excusa" i que "s'ha de lluitar per allò que varem aconseguir que no es altra cosa que l'estat de benestar que ara perilla i no amb unes polítiques que afavoreixen una diferenciació entre rics i pobres". En el mateix sentit va parlar el president d'ICV-EUiA, Carles Sagués, qui va explicar que tot el que sigui treballar per un servei públic de qualitat "ho recolzarem".