La Pegatina: 'Ens sentim capaços de parlar-ne sense restriccions. Hem fet molta carretera i molta bogeria, i això es reflexa al disc'

Clara Bayo - 01/05/2011 23:01
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2164

Aquesta setmana Badanotis ha volgut apropar-se una mica més al grup de música 'La Pegatina'. Un dels grups que estaran a Badalona per les Festes de Maig en un concert gratuït el proper dia 10 a partir de les 23.00 hores. Amb ells repassem la seva història.

Com va sorgir el grup?

El grup va néixer com un volcà ple d'idees que no va explotar oficialment fins el 2006, després de tres anys treient senyals de fum.

Sou reconeguts a nivell català, espanyol i fins i tot mundial. Quin és el secret per aconseguir l'èxit que teniu a dia d'avui?

És un secret també per a nosaltres. Sabem que hi hem treballat molt, buscant la manera de tocar a tot arreu i esforçant-nos al màxim, visualitzant on volíem arribar a cada moment de la nostra carrera, a base d'assolir petits reptes.

Com ha evolucionat la banda des dels seus inicis?

Va començar el Rubén sol amb la guitarra. Va fer un concert i s'hi va unir l'Adrià. Van fer un altre concerts els dos junts i s'hi va afegir l'Ovidi. Aquests són els tres de Montcada, i a partir d'aquí, van estar tocant tres anys junts fins que es van posar a gravar el primer disc, al 2006. Aleshores, un cop acabat el disc s'hi va incorporar en Ferran, de Badalona. I un any més tard, els dos francesos, Axel i Romain. Aquests sis van gravar el segon disc i, en acabat, van fitxar el Sergi, el bateria, que ha gravat ja a Xapomelön.

Tothom té una primera vegada a la seva vida que mai oblida. Recordeu quin va ser i com va anar el primer concert?

El primer concert dels tres que són el nucli fundador del grup va ser al Casal de Joves Can Tauler de Montcada i Reixac, envoltats dels pares i alguns amics del poble. No és que ho féssim massa bé, però l'entusiasme que teníem per intentar-ho, ja va convèncer tothom. Va ser al desembre del 2003.

Què ens podeu dir del vostre àlbum d'aquest 2011 ‘Xapomelön'? De què ens parla? Perquè ens sembla que es tracta d'un disc molt arriscat...

És un disc on reflexionem molt sobre la vida de l'artista. Després de 500 concerts en 8 anys, ens sentim capaços de parlar-ne sense restriccions. Hem fet molta carretera i molta bogeria, i això es reflexa al disc.

Com treballeu per fer les composicions? D'on us ve la inspiració?

El disc l'hem composat entre quatre persones i cadascú té la seva forma de treure les lletres. Normalment, però, per regla general, les bones lletres surten per la nit, però al matí ja no semblen tan bones.

Com ha influït l'efecte Facebook en l'efecte mediàtic que heu tingut recentment?

Per nosaltres aquest "recentment" ha estat els últims 4 anys, des que vam treure el primer disc. Hem anat aprenent i innovant en noves tecnologies, sempre avançant-nos a tot. De fet, ara hem estrenat una aplicació iPhone del grup i properament en tindrem una per a Android. I, com sempre, regalem la nostra música per Internet, que fa que el Facebook sí que sigui útil.

Per què heu optat per seguir gestionant-ho tot vosaltres?

Perquè és molt més satisfactori, més real i et fa tocar de peus a terra cada dia. I això, trobem que és bo. Volem portar el timó d'aquesta aventura.

Com és un dia a dia per a vosaltres?

Molt llarg en hores i molt curt mentalment, perquè ens acostumem a passar-ho força bé malgrat tot el treball que comporta. 12 hores diàries de feina no ens les treu ningú, però quan puges a l'escenari te n'oblides.

Ara mateix esteu dins de la gira XAPOMELÖN TOUR. Per on us portarà aquesta gira i com serà?

Estem fent ara un concert de gairebé dues hores, on hi ha repertori dels tres discos que tenim. Hem estat ja fent la presentació de sales pel territori espanyol i ara comencem el cicle de festes majors catalanes, festivals europeus i altres. Tenim previstes dates a Holanda, França, Itàlia, Alemanya, Dinamarca, Liechtenstein, Bèlgica, Luxemburg i la Xina. No ens queixem.

Com serà el concert a Badalona?

Ens serà útil per treure'ns l'espina que teníem clavada de la darrera vegada que vam tocar a les Festes de Maig, i on només vam poder tocar mitja horeta i sense proves de so. Aleshores érem un grup molt petit i l'ajuntament ens menyspreava bastant. Com canvien les coses...

Més informació sobre 'La Pegatina' aquí