Aquesta setmana s’inicien els treballs per a la implantació de noves zones 30 a Badalona

Redacción - 07/06/2011 06:11
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2323

Aquesta mateixa setmana comencen les tasques per implantar a Badalona noves zones 30 als barris de Sant Roc, el Remei, Sistrells, Nova Lloreda, una part del barri del Progrés i del Centre i els carrers que envolten la plaça de Can Sagarra entre els barris de Montigalà i Bonavista.

Aquest projecte contínua en la línia ja encetada fa dos anys d'anar creant zones més pacificades de trànsit on la velocitat queda limitada als 30 km/h, seguint amb les directrius marcada al Pacte per la Mobilitat de Badalona el qual estableix com a objectiu millorar la mobilitat de la ciutat a través de la pacificació de certes vies de circulació i promoure els modes de transport més sostenibles com el transport públic i la bicicleta.

Les zones 30 són zones amb vies de circulació de tipus secundari-residencial on es manté la segregació de la calçada i la vorera i on es senyalitza tot el perímetre de la zona, en concret les entrades amb la limitació de velocitat a 30 km/h. El fet de disminuir la velocitat facilita la cohabitació amb la bicicleta que pot circular per la calçada sense necessitat de disposar carril bici propi, tot respectant la normativa de circulació com la resta de vehicles.

A més, aquestes zones pacificades permeten guanyar més seguretat per als vianants i més vorera en cas que es facin elevacions a les entrades. El cost de les obres ascendeix a 50.000 euros i la durada prevista és de 3 mesos.

Les zones 30 que s'han executat fins al moment a Badalona es troben als barris de Casagemes, Can Solei, Canyadó, Manresà, Bonavista, Morera, Congrés, Verge de la Salut, Artigues i Llefià.