El projecte musical Barris en SolFa arriba a l'Auditori de Barcelona
L’Auditori acull diumenge 19 de juny un concert a càrrec del infants que participen en el projecte impulsat pel Consorci Badalona Sud
Redacción - 15/06/2011 06:38
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2358

L'oquestra multicultural de nens, nenes i joves de Badalona Sud, arribarà aquest cap de setmana a Barcelona; en concret, tornaran a pujar a l'escenari el diumenge 19 de juny a les 12.30 hores i no a un escenari qualsevol, serà a l'Auditori de Barcelona. Aquests infants participen en el projecte anomenat Barris en Solfa, un projecte de caràcter socio-educatiu i musical impulsat pel Consorci Badalona Sud que té com a objectiu promoure l'aprenentatge i la creació musical de forma comunitària entre infants i joves amb la col·laboració de músics professionals.

Aquesta orquestra tan especial interpretarà les seves pròpies creacions musicals comunitàries al costat de l'Orquestra de Cambra Iberoamericana de Catalunya i de tres músics professionals del didgeridoo (instrument de vent utilitzat per aborígens australians), hang (instrument metàl·lic de percussió) i la tabla (instrument típic de nord de l'Índia). El programa es completarà amb una obra composta especialment per a l'ocasió del seu director, el músic Pablo Persico, a qui el Consorci Badalona Sud ha encarregat aquest projecte.

Pablo Persico

És músic, educador i gestor cultural. Especialista en educació musical per la inclusió social i s'ha format a partir de models com el sistema d'orquestres infantils i juvenils de Veneçuela i d'Argentina, així com models sociopedagògics de la London Simphony Orchestra, de la Fundació "la Caixa" i de l'Orquestra Simfònica del Vallès, entre altres.

Actualment participen en aquest projecte un grup de quaranta infants i joves de Badalona Sud. També s'hi han implicat professors de música dels centres educatius i educadors d'entitats socials del territori que treballen conjuntament amb el Consorci Badalona Sud.

Aquest projecte 2010-2011 és part del procés de construcció d'una Orquestra Infantil i Juvenil a Badalona Sud com a model socioeducatiu per la inclusió social i el diàleg multicultural.

El concert serà diumenge 19 de juny a la sala Oriol Martorell, sala 2 de l’Auditori de Barcelona (carrer de Lepant, 150) a les 12.30 hores.

Noticia relacionada aquí