La 35a edició del Festival Internacional Filmets arrenca el primer cap de setmana amb més de 2.500 participants
Nou curtmetratges engeguen a la gal·la de inauguració aquesta trobada amb el cinema en Badalona
Clara Bayo - 09/11/2009 00:17
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=244

Divendres a la nit es va iniciar la gran gal·la de presentació d'un dels festivals més esperats a la ciutat. La 35a edició del Festival Internacional Filmets de Badalona. El Teatre Zorrilla, seu oficial de la cerimònia de inauguració es va omplir de gom a gom de cineastes, polítics, i particulars amants del cinema.

"Aquest és el punt de partida d'una setmana plena de projeccions de la millor selecció de curtmetratges per a tots el públics, un lloc de trobada i una aposta clara per la cultura". Amb aquestes paraules, Agustí Argelich, director del festival definia el mateix divendres aquesta fita ja plenament consolidada.

El primer cap de setmana de Filmets ha comptat amb la participació de més de 2.500 persones, que han assistit a les diverses projeccions. La gal·la inaugural de divendres, la sessió Manifest i la sessió Golfa de dissabte, i la sessió Infantil i Cinema i Gastronomia:Grècia del diumenge han sigut algunes de les activitats més destacades d'aquests primers dies del festival.

Però encara queda molt més. Durant tota aquesta setmana es projectaran a les seus oficials del Festival, el Teatre Zorrilla i enguany també el Círcol Catòlic, més de dues-centes històries, una selecció de qualitat de les més de 1.300 pel·lícules que el jurat ha hagut de visionar. I es què cada edició és un pas endavant, segons l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, qui va inaugurar l'edició, "segur que cada any seguirà sent millor perquè el festival s'ha convertit en tota una fita de Badalona".
I és que els curtmetratges arribaran a tots els racons de la ciutat, els centres cívics, les biblioteques, tota Badalona tindrà sabor al setè art.

La mar de sensacions

Els assistents a la sessió inaugural han gaudit d'un total de nou projeccions que els hi han fet passar de les rialles incontrolades gràcies a French Roast i Oktapodi , uns curtmetratges d'animació, a la tristesa de la projecció Toyland. També hi ha hagut espai per pensar com han transmès les pel·lícules The Job i Celluloidiva, per passar por, amb la projecció catalana Mamà i per estimar com és el cas de Post-It Love. Altres curtmetratges han estat Instead of abracadabra i Le Café.
El director del Festival Agustí Argelich també ha destacat a la gal·la inaugural la "il·lusió" i" l'entusiasme" que envolta aquesta fita.

Però això només ha estat el principi d'una fita més que consolidada. Ara toca gaudir del millor cinema i de les novetats d'enguany, entre elles una sessió molt especial com és l'anomenada La mar de filmets: cinema de la Mediterrània. El jurat d'aquesta edició estarà presidit pel director Albert Solé, guanyador del darrer Goya al millor documental per la cinta Bucarest: la memòria perduda, i estarà integrat per Bibiana Schönhöfer, actriu i directora del festival Mèdit, l'actriu badalonina Cristina Solà, William Azzella, director del festival de cinema de ficció de Trevignano, i Ramon Millà, realitzador de TV3.

El resultat final arribarà el dissabte 14 de novembre amb l'anomenada Nit de les Venus. Una entrega de premis als millors curtmetratges de cada secció.