Els veïns i veïnes dels barris de Canyadó i Llefià, a l'enquesta de barris
L'incivisme situat com a problema comú dels barris
C. B. - 30/08/2011 04:56
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=2619

Aquesta setmana ens hem traslladat als barris de Canyadó i Llefià per parlar amb els veïns i veïnes i preguntar-los que els semblen els seus barris. A Canyadó la resposta més comuna davant què canviaries del barri ha estat la brutícia, l'incivisme i la contaminació acústica pel que fa a terrasses i locals d'oci. Però també hi han hagut altres qüestions més concretes com el malestar davant els contenidors i les zones d'aparcament. Fora de càmera es fa un corrillo. Una veïna parla amb un treballador de la neteja. Aquest ha escoltat les seves queixes i li respon que entén la seva queixa contra l'incivisme al carrer, però "també us heu de mirar l'altra part, demaneu més neteja però la gent després embruta el carrer, llavors no s'arregla res". No vol sortir a càmera, com ell, altres veïns que demanen una millora de les voreres, la majoria són gent gran, que viu tota la vida al barri. "Les rajoles estan aixecades i ens caiem a terra" deia una dona, l'altra li contestava, "també a les zones d'aparcament són conflictives, al carrer Eduard Marquina han posat uns ferros en forma de 'u' darrere de cada cotxe i després no pots obrir el maleter", explica.


Sobre ho que més agrada al barri, les respostes han estat més disperses, destaquen les festes del barri, com la festa medieval que atreu cada vegada més gent, i per exemple el comerç de la zona.

I a Llefià

En quant al barri de Llefià els seus veïns i veïnes coincideixen en posar al capdavant de la problemàtica del barri la manca d'incivisme i de seguretat. "Demanem més vigilància a la zona, per estar tranquils, no pas per arreglar algo sinó perquè no tingui lloc cap fet, i et parlo de robatoris als comerços per exemple" contava una veïna fora de càmera. De nou es forma un 'corrillo' i cadascun llança les seves queixes. "És un barri molt bonic, amb molts atractius, però no sé què està passant que fan un parc i a la nit ja l'han destrossat els brètols" deia un home, "els semàfors moltes vegades no funciones sobretot a la cruïlla de Ramiro de Maetzu amb plaça Trafalgar, avui mateix ha estat tot el matí sense funcionar, i és una cruïlla perillosa" comentava una dona que anava amb els seus fills. La manca d'aparcaments públics també ha estat altre de les qüestions. 

Els aspectes més atractius, l'ambient de barri, el comerç de proximitat i les seves festes de barri.

Per veure l'enquesta anterior feta als barris de la Salut i Gorg aquí